LISTA: Tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang

LISTA: Tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang

Tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang

Tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang? Arsenals skyttekung Pierre-Emerick Aubameyang har etablerat sig som en av Europas hetaste anfallare. Efter att ha slagit igenom i Dortmund blev det sommaren 2018 en flytt till Arsenal. TIllsammans med Alexandre Lacazette har ’Auba’ varit en av de viktigaste spelarna när det kommer till anfallet. Aubameyang köptes in för att göra mål. Han har verkligen gett värde för pengarna som Gunners betalade.. Gabonesen har många unga duktiga spelare runt omkring sig. Speciellt Mesut Özil som har en otrolig passningsfot. Tysken har stått för flera fina assister till ’Auba’ under tiden tillsammans på Emirates Stadium. Anfallsstjärnan skulle ersättas i Dortmund av bland annat Alexander Isak. Det har dock inte gått som Dortmund hoppats på. Istället har de tagit in andra namn. Efter en trög start för Aubameyang his The Gunners verkan han nu ha hittat ritt.. I den här listan går vi igenom tio saker du inte hade koll på om Pierre-Emerick Aubameyang.

Fakta om Pierre-Emerick Aubameyang

Det finns nästan hur mycket som helst att veta om dagens fotbollsstjärnor. Allt från tidigare klubbar, intressen och livstil finns bland de saker som många letar efter. Det är oklart att veta vad exakt alla fans letar efter. På denna lista hittar du dock det mest intressanta och roligaste om storstjärnan. Man vet aldrig vilken info och vilka uppgifter som dyker upp för varje spelare. Vi slutar aldrig överraskas kring vissa saker som dyker upp kring dagens fotbollsstjärnor. Nu är det dags att gå igenom saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: Tio saker du inte visste om Marco Reus, världens snabbaste fotbollsspelare och tio anledningar att älska John Guidetti. Men först ska vi gå igenom tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang.

10. Snabbare än Usain Bolt

LISTA: Tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyangs absolut största styrka är hans snabbhet. Den tyska tidningen Bild konstaterade år 2013 att Borussia Dortmund hade värvat ligans snabbaste spelare någonsin. På 30 meter har han dessutom en snabbare accelerationsförmåga i jämförelse med världens snabbaste man, Usain Bolt. Bolt springer 30 meter på 3,78 sekunder, Aubameyang? Han springer 3,70 blankt. Dock får man ta hänsyn till att Bolt vanligtvis löper 100 meter, men det går inte att förbise ”Aubas” enorma speed.

Snabbheten har varit viktigt för ’Auba’ och hans fotbollskarriär. Det har hjälp honom oändligt många gånger både i Dortmund och nu i Arsenal.

9. Saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang – Spelade i kristaller

Aubameyang är en stilikon för många både när det gäller kläder och frisyrer. När han spelade för Saint-Etienne hade han på sig ett par fotbollsskor med Swarovski-kristaller på som väckte stor uppmärksamhet i en match mot Lyon. Skorna inkluderade även hans namn, tröjnummer och klubbnamn.

Frågan är om Unai Emery tillät detta i Arsenal?

8. Förste gabonesen i Tyskland

Aubameyang blev den förste spelaren från Gabon att debutera i Bundesliga, och det blev en succé direkt för anfallaren. Den 10 augusti 2013 gjorde han debut för Borussia Dortmund i en match mot Augsburg där han gjorde hattrick i sin första match.

Många höjde även på ögonbrynen då han valde att spela för Gabon. Alternativet fanns även att representera Frankrike men tillsltut föll valet på Gabon istället.

7. Landets första OS-mål

LISTA: Tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang

Under OS i London 2012 gjorde Aubameyang det enda målet i den första matchen mot Schweiz. Målet blev Gabons första någonsin i mästerskapet. Det var verkligen rätt spelare att göra det. Detta med tanke på att han är den bästa spelaren som landet någonsin haft.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply