Topp 10: Framgångsrikaste engelska klubbarna

bet365
framgångsrikaste engelska klubbarna

De tio framgångsrikaste engelska klubbarna

Vilka är de tio framgångsrikaste engelska fotbollsklubbarna? Mest framgångsrika fotbollsklubb i England? Det finns många stora, engelska klubbar som har briljerat och varit överlägsna sin tid. Liverpool dominerade fotbollen i England på 1980-talet, Manchester United har varit dominanta på 1990- och 2000-talet och sen får vi inte glömma Arsenals mytomspunna period mellan 1998 och 2005. På senare år har Manchester City varit mest framgångsrika fotbollsklubben i England och Premier League. Men vilken klubb är egentligen mest framgångsrik historiskt sett i England? SE OCH SPELA PÅ FOTBOLL =>

Framgångsrikaste engelska klubbarna

Mest framgångsrika fotbollsklubbarna i England

Framgångsrikaste engelska klubbarna? Englands mest framgångsrika fotbollslag? Fotboll har det spelats i England sedan 1871 då den första upplagan av FA Cupen sparkades igång. Den första turneringen vann Wanderers FC från London. Den första nationellt organiserade högstaligan startade 1888 och då stod Preston North End som segrare, en bedrift man tangerade året efter. Men gör det att man kvalificerar sig på listan över de 10 mest framgångsrika klubbarna i England? SE OCH SPELA PÅ FOTBOLL =>

Topp 10 engelska fotbollsklubbar genom tiderna

Vi på Silly Season Sverige har listat de 10 mest framgångsrika fotbollsklubbarna genom historien i England. Listan baseras på antalet troféer klubben har tagit sedan FA Cupens start 1871. Turneringarna som räknas in är Premier League/First Division, Ligacupen, FA Cupen, Community Shield, Europacupen/Champions League, Europa League/UEFA Cupen, Europa Conference League, Cupvinnarcupen, UEFA Supercupen och Klubblags-VM.

Nu tar vi en titt på de tio mest framgångsrika klubbarna genom historien i England. SE OCH SPELA PÅ FOTBOLL =>

Fotnot: Även Nottingham Forest har 13 titlar men på grund av att man endast har vunnit en ligatitel så rankas man efter Newcastle och Wolverhampton. Detta trots deras två segrar i Europacupen.

Framgångsrikaste engelska klubbarna

10. Wolverhampton Wanderers – 13 titlar

En av framgångsrikaste engelska klubbarna

Wolverhampton Wanderers befinner sig för tillfället i Premier League efter att ha varit nere och vänt i League One 2013-2014 och sedan spelat i Championship 2014-2018.

Wolves hade sin storhetstid under 1960- till 1980-talen då man tog majoriteten av sina 13 titlar. Av de 13 titlarna inkluderas tre ligasegrar, fyra vinster i FA Cupen och två vinster i ligacupen. Som grädde på moset har man även lyckats vinna Community Shield fyra gånger.

9. Newcastle United – 13 titlar

Newcastle hade några tyngre år och åkte ur Premier League både 2009 och 2016, men studsade tillbaka direkt båda gångerna. Under 2021 köptes klubben upp av Saudiarabien och med hjälp av oljepengarna lyckades Newcastle kvalificera sig för Champions League 2023.

Med fyra ligasegrar, sex vinster i FA Cupen, en Community Shield-seger och två vinster i UEFA Cupen så är man den nionde mest framgångsrika klubben i England genom historien. Senaste titeln kom dock 1969 så det är få av de nuvarande fansen som upplevt en trofé.

8. Tottenham Hotspur – 24 titlar

Tottenham Hotspur har nästan jämt fått stå i skuggan av sin storebror från norra London – Arsenal. Trots det har man vunnit hela 24 titlar under sin långa historia, även om majoriteten av titlarna kommer från 1970-talet och tidigare.

Med två ligatitlar, åtta FA Cup-vinster, fyra ligacuper, sju vinster i Community Shield och tre UEFA Cup-vinster så har Tottenham samlat ihop 24 titlar genom historien. SE OCH SPELA PÅ FOTBOLL =>

Framgångsrikaste engelska klubbarna

7. Aston Villa – 24 titlar

Aston Villa är etablerat på övre halvan i Premier League och slutade sjua säsongen 2022/2023.

Totalt har det blivit 24 titlar för Aston Villa. Det inkluderar sju ligatitlar, sju FA Cuper, sju ligacuper, en Community Shield-vinst, en Europacup, två UEFA Cuper och en UEFA Supercup-vinst. Ett lag som har satt avtryck både i England och i Europa med andra ord.

6. Everton – 24 titlar

Everton har inte vunnit något sedan sin vinst i FA Cupen 1995 men det innebär inte att man har legat på latsidan genom sin långa historia. Med 24 titlar är man den femte främsta engelska klubben genom tiderna.

Prisskåpet inkluderar nio ligavinster, fem FA Cuper, nio Community Shield-pokaler och dessutom en vinst i UEFA Cupen. 24 titlar totalt har Merseyside-klubben samlat på sig.

5. Manchester City – 33 titlar

Manchester City må få mycket kritik för att det är en klubb utan någon stor historia och att det är en nyrik klubb utan någon tradition. Men även om man köpt till sig snabb framgång de senaste åren så har man en relativt framgångsrik historia.

Totalt har det blivit 33 stora titlar. Nio gånger har man vunnit Premier League, FA Cupen sju gånger, ligacupen vid åtta tillfällen, Community Shield sex gånger, Champions League en gång, liksom Cupvinnarcupen och UEFA Supercupen. SE OCH SPELA PÅ FOTBOLL =>

4. Chelsea – 34 titlar

Chelsea må vara en klubb som har fått störst och mest uppmärksamhet under Roman Abramovitj ledning, men det finns mer i prisskåpet än titlarna de senaste 15-20 åren.

Man har totalt sex ligasegrar, åtta FA Cuper, fem ligacuper, fyra vinst i Community Shield, två titlar i Champions League, två Europa League, två Cupvinnarcupen och två vinster i UEFA Supercupen samt en i klubblags-VM. 34 stora titlar blir det totalt sett.

Framgångsrikaste engelska klubbarna

3. Arsenal – 49 titlar

Arsenal vann FA Cupen senast 2020 vilket innebär att det är klubben med flest segrar i just den turneringen genom historien med sina 14 vinster. Man har tagit ytterligare 35 titlar ska man också komma ihåg.

13 ligasegrar, 17 Community Shields, 2 ligacuper, en Cupvinnarcup och två UEFA Cuper finns förutom de 12 FA Cuperna i Arsenals prisskåp.

2. Manchester United – 67 titlar

Det är ett rejält hopp upp till Manchester United på andraplats från Arsenals tredjeplats. Med hela 67 titlar kan Manchester United titulera sig som Englands näst mest framgångsrika klubb genom historien. Och det är ett imponerande facit kan man säga.

Vad finns i deras prisskåp då? 20 ligasegrar, 12 FA Cuper, sex ligacuper, 21 Community Shields, tre segrar i Champions League, en Europa League, en UEFA Supercup-seger, en Cupvinnarcupen och man har även vunnit klubblags-VM vid två tillfällen. SE OCH SPELA PÅ FOTBOLL =>

1. Liverpool – 68 titlar

Englands mest framgångsrika klubb genom tiderna är inte helt oväntat nog Liverpool som nyligen övertagit förstaplatsen från ärkerivalen Manchester United.

19 ligavinster, åtta FA Cuper, nio ligacupsegrar, 16 Community Shields, sex Champions League-titlar, tre UEFA Cuper och fyra UEFA Supercuper har man vunnit liksom ett klubblags-VM. Det är en sannerligen imponerande lista. SE OCH SPELA PÅ FOTBOLL =>

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply