Lista: Fem svenskar som lyckats i Bundesliga

Fem svenskar som presterat bra i Bundesliga

Svenskar i Bundesliga? Bundesligasvenskar? Svenskar i Bundesliga 2017? Svenska spelare i Tyskland? Storspelare i Bundesliga   Sverige har, för att vara en sån liten fotbollsnation, fått fram många duktiga fotbollsspelare historiskt sett. Zlatan Ibrahimovic är kanske det bästa exemplet, både i modern tid och historiskt sett. Visst, Sverige har producerat fler stora spelare genom tiderna än så. De första var Gre-No-Li, Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Leidholm, som gjorde stor succé i Serie A där de spelade i Milan.

I fyra år spelade den svenske trion i det italienska topplaget, där de gjorde många mål och spelade till sig titlar, vilket har gett svenskarna legendstatus i Milano-klubben. Efter det har fler svenskar utvandrat för att spela fotboll på internationell toppnivå. Roland Nilsson, Olof Mellberg, Joackim Björklund, Fredrik Ljungberg, Henrik Larsson, LennartNackaSkoglund. Ja, listan kan göras lång av svenska utlandsproffs, och nu har vi ett nytt namn att komma ihåg: Alexander Isak.

Faktum är att den förre AIK-spelaren är den förste svensken någonsin att skriva på för Dortmund, vilket såklart gör det hela mer speciellt. Dock är inte Isak den förste att spela i Bundesliga, vilket den här listan kommer handla om.

Fem svenskar som spelat i Bundesliga

Vi vet om det, Sverige har en jättetalang i Alexander Isak. Men frågan är om han klarar pressen? Hans lön kommer vara högre än i AIK, såklart, vilket såklart sätter mer press på den unge svensken, men det finns gott om hopp för 17-åringen. Det finns fler svenskar som tillhört Bundesliga-klubbar, och vi listar fem av dessa.

5. Robert Prytz, Bayern Uerdingen

Lista Fem svenskar som lyckats i Bundesliga

VM-hjälten från 1994 är en av de främsta fotbollsspelarna från Sverige som spelat i Bundesliga. Mittfältaren från Malmö gjorde dock bara en säsong (1988/89) i det tyska laget Bayern Uerdingen. Efter 32 matcher och nio mål lämnade svensken och gjorde succé i italienska Hellas Verona, vilket gjorde honom till en viktig spelare i VM 1994 för Sverige.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply