Zlatan Ibrahimovic öppnar för spel i OS 2016

bet365

Zlatan kan spela i OS i Brasilien 2016

Enligt OS-lagets förbundskapten Håkan Eriksson ska den svenske stjärnan själv ha varit intresserad av att vara med i turneringen.

Det blev inget VM i Brasilien för Zlatan Ibrahimovic 2014, då skickade flera storstjärnor meddelanden till anfallaren och bad honon komma ner för att följa turneringen. Nu kan svensken dock få en andra chans att få spela landslagsfotboll i Brasilien, detta i sommarens OS.

– Det har funnits intresse från Zlatan rent generellt för att spela, säger förbundskaptenen Håkan Ericson till Fotbollskanalen.

Till sommaren kommer Sverige att spela i både EM och OS. Tanken är att Zlatan ska vara med i båda turneringarna där han i sommar-OS skulle vara en av de tre överåriga* i truppen.
Svenska fotbollsförbundet har haft konversationer med PSG-stjärnan men OS-förbundskaptenen säger att han inte vet något än.

– Inte jag personligen, men Lasse Richt (landslagschef) har fört en dialog men inte jag, säger OS-förbundskaptenen Håkan Ericson som inte vet vad Zlatan tyckt om förslaget.

– Det får du fråga Lasse om.

”Finns intresse från Zlatan”

– Jag tror att det funnits ett intresse från Zlatan att rent generellt för att spela OS. Men han har väl svarat på det sättet att det beror på vad som händer. Dels vilken klubb han spelar i och hur det går till sommaren (i EM). Efter att de gick vidare till EM i Frankrike tror jag inte Lasse och Zlatan haft diskussionen, utan det var innan. Det är klart att det ställs på sin spets när man ska ladda till EM i Frankrike.

Som det ser ut för tillfället kommer Zlatan att vara klubblös i sommar, något som gör att ett eventuellt beslut inte är lätt att ta.

– Ja, och det är det jag menar och det är så svårt att sia om det. Nu spekulerar jag bara, men det här skulle kunna vara det sista han gör, att spela ett OS och gå på den träning han gjort innan sommaren. Men ska han istället starta om i en ny klubb så kommer det bli väldigt mycket runt den klubben och att den klubben vill ha med honom i förberedelserna och på sponsorresorna man gör innan säsongen så då blir det kanske omöjligt.

Går det att nobba honom om han säger ja?
– Jag tror inte det. Jag har inga planer på att göra det heller. Det vore fantastiskt om han är med. Det är klart att det har att göra med vad för attityd han har när han kommer dit, men som jag känner Zlatan och vad han med eftertryck visat de sista åren så är det att om han gör något så gör han det ordentligt. Då åker han i så fall dit för att vinna turneringen och med den inställningen och den kraften skulle det vara fantastiskt för oss, säger Håkan Ericson till Fotbollskanalen.

Den första listan med spelarnamn ska vara inne i mars månad.

* Spelare som är födda 1993 eller senare får vara med och spela OS-fotboll, plus tre överåriga.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply