Sverige tar jättekliv på nya världsrankingen

Den nya världsrankingen är en ljus historia för Sverige

Sverige har haft en väldigt tung period i landslaget och man har varit långt ner på FIFA-rankingen. Men nu tar man ett stort steg på den nya och passerar bland annat länder som Danmark och Island.

FIFA-rankingen är inte det bästa verktyget för att mäta vem som är världens bästa landslaget menar många experter. Anledningen är att man kan ta stora kliv om man besegrar flera mindre kända landslag samtidigt som några ovanför en i rankingen förlorar sina matcher. Trots det är rankingen den officiella rankingen för världens bästa landslag.

Sverige var för inte länge sedan nere och tangerade bottenrekordet på plats 45. Det var då de flesta röster om Erik Hamréns avgång kom fram och alla var egentligen missnöjda med situationen. Playoff-segern mot Danmark har dock lindrat läget bland de svenska supportrarna och så även för det svenska landslaget. Man tar nämligen ett jättekliv på den nya rankingen som FIFA släppte under torsdagen.

Avancerar tio platser

Länder som Spanien, Ecuador, Sverige, Finland, Ungern och Irland har tagit stora kliv i den nya rankingen på grund av deras resultat i EM-kvalet. Samtidigt står Belgien fortfarande som världens bästa lag, tätt följt av den nya tvåan Argentina. Nedan kan ni se topp tio och andra intressanta länders placeringar.

FIFA:s världsranking (förra rankingens placering inom parentes)
1. Belgien (1)
2. Argentina (3)
3. Spanien (6)
4. Tyskland (2)
5. Chile (5)
6. Brasilien (8)
7. Portugal (4)
8. Colombia (7)
9. England (9)
10. Österrike (10)

13. Ecuador (21)
14. Holland (16)
15. Italien (13)
20. Ungern (33)
24. Ryssland (23)
25. Frankrike (24)
31. Irland (42)
35. Sverige (45)
36. Island (31)
42. Danmark (35)
43. Finland (56)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply