Zlatan Ibrahimovic: ”Har blivit den jag är tack vare Malmö”

Zlatan Ibrahimovic hyllar Malmö

Säger i en intervju till Malmö FFs hemsida att han har lärt sig väldigt mycket under sina år utomlands men att det var i Malmö som allt började.

På onsdag kommer Zlatan Ibrahimovic hem till Malmö med Paris Saint-Germain. De regerande franska mästarna ska då möte Malmö FF i den näst sista gruppspelsmatchen av UEFA Champions League och huvudpersonen själv har pratat med MFF.se om hemkomsten.

– Den jag har blivit är tack vare Malmö. Det är där jag växt upp, klart att jag lärt mig mycket under min resa fram till i dag. Men allt, allt, började i Malmö. Jag känner mig som en riktig Malmöpåg, säger Zlatan till mff.se.

”Malmö kommer alltid vara vårt riktiga hem

Den svenske superstjärnan berättar att sönerna Maximilian, 9, och Vincent, 7, inte är överens med om vem de kommer att hålla på.

– Någonstans i mig är Malmö mitt lag. Maximilian sa: ”Pappa, du måste vara snäll nu mot Malmö”, medan Vincent var mer PSG, det varierar. Men innerst inne är de Malmö-fans. Jag har försökt förklara för dem, även om vi är uppväxta i Paris, Milano, Barcelona så är det Malmö som är vårt riktiga hem. Jag och Helena försöker förklara det för dem hela tiden, säger anfallsstjärnan.

”Zlatan kommer inte skapas igen”

Biljetterna till matchen har varit slut sedan länge och därför har Zlatan Ibrahimovic även bokat Stortorget i Malmö för att sätta upp en storbildsskärm där alla är välkomna att se matchen.

– Det kommer inte hända att Zlatan skapas i en andra fas, komma hem och möta sitt eget lag. Det kommer bli ett minne för livet, det kommer inte att hända igen även om det är mig själv jag snackar om. Det här är en vision som jag sett länge att jag ska komma hem och möta MFF med mitt lag.

– Jag kan bara tänka mig hur det kommer vara utanför hotellet, det kommer vara kaos överallt. Vi skulle haft ett Colosseum bara så vi hade kunnat fyllt hela, avslutar Zlatan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply