Wolfsburg segrade – när Diego briljerade

Dagens möte var intressant på många sett. Wolfsburg är ett av de hemmasvagaste lagen i ligan, medan Mönchengladbach är ett av de svagaste lagen borta. Väntade en tråkig match? Absolut inte.

Matchen var rätt fartfylld från start. Wolfsburg såg väldigt spelsugna ut och spelade på en strålande vilja. M´Gladbach svarade dock med starka spelvändningar, och skapade på så sätt ett tempo som gjorde att matchen aldrig stannade upp.

Matchens första mål skulle tillfalla Wolfsburg. Efter att Diego briljerat med magiska fötter, så klackade han fram bollen till Maximilian Arnold. Arnold drog på ett skott som styrdes via M´gladbach försvarare in i mål. 1-0 efter ca 35 minuter spelade. Resultatet stod sig halvleken ut.

Matchens tempo fortsatte i andra. Fast nu fick även målskyttet fart. Mlapa kunde tidigt kvittera till 1-1 efter en perfekt djupledslöpning. Avslutet gick mellan benen på Benaglio i målet. M´gladbach var pigga i början och slet på bra till en början. Sedan var det dags för Wolfsburg att ta tag i spelet igen. Man visade att man för dagen var det bättre laget.

Ivica Olic fick en fin djupledspass av Diego. Kroaten tråcklade till slut in bollen ur snäv vinkel. 2-1 och Wolfsburg öste på. Matchens gigant Diego skulle även han skriva in sig i målprotokollet. Brassen rundade Stegen i målet och rullade in segermålet 3-1.