Hoffenheim tog livsviktig seger

Nästjumbon TSG Hoffenheim krigar för ett säkrat kontrakt i det tyska finrummet, med bara ett fåtal omgångar kvar att spela. På lördagseftermiddagen, i ligans 31:a omgång, tog man emot mittenlaget FC Nürnberg hemma på Rhein Neckar Arena i Sinsheim.

Hemmalaget var det hungrigare sådana redan från minut ett. 1-0 kom också i ett tidigt skede, när Fabian Johnson elegant hittade fram till en helt ren Tobias Weis i den 11:e matchminuten. Några minuter därpå var det dags för hemmapubliken att få jubla igen. Kevin Volland lade ett perfekt inlägg till Sejad Salihovic på vänsterkanten, som nickade in 2-0 bakom en chanslös och ställd Raphael Schäfer.

Hoffenheim var nu i ett behaligt läge och fortsatte dessutom att skapa lägen. Man var betydligt bättre framåt och kunde haft en större ledning innan pausvilan. I den andra halvleken fortsatte man samma forcering, men istället skulle gästerna från Nürnberg reducera tillställningen. Från elvameterspunkten kunde Timmy Simons sätta en liten nerv på matchen, men egentligen var inte bortalaget något större hot mot ett hungrigt och revanschlystet Hoffenheim. Matchen slutade 2-1 och betyder nu att Hoffenheim har tre poäng upp till kvalplacerade FC Augsburg. Nürnberg har en skön mittplacering och är sedan tidigare klara för spel i den tyska högstadivisionen.