Wilshere: ”Fabregas flytt gjorde mig upprörd”

Arsenal har tappat flera stora spelare genom tiderna, men det finns en speciell spelarförlust som väger tyngst. Det var när Cesc Fabregas lämnade för spel i FC Barcelona. Åtminstone om man får tro Arsenals Jack Wilshere. Då ska det tilläggas att engelsmannen även har spelat med spelare som Robin van Persie och Samir Nasri.

– Den enda jag blev riktigt upprörd över när han lämnade var Fabregas. Jag lärde mig så mycket av honom. Vi har liknande karriärer då vi båda kom fram tidigt, säger Wilshere till Arsenals hemsida.

Något som inte funnits i Arsenals filosofi är att, även om man förlorat stora spelare, man har värvat dyra spelare. Utan istället skulle man satsa på de yngre och talangfulla. 

I somras slog man dock på stort och värvade den tyske superstjärnan Mesut Özil från Real Madrid för stora summor pengar. Något som Wilshere uppskattar.

– Özil ser spännande ut, han har anpassat sig väl. I sin första match för Arsenal gjorde han assist och fick pris som matchens bäste spelare. Han passar in bra i Arsenals spelfilosofi och jag tror att han bara kommer att bli bättre och bättre.

– Han är så otroligt bra med bollen, både med höger och vänster fot. Han får allt att se lätt ut.

Arsenal toppar såväl sin Champions League-grupp som Premier League och har verkligen fått fart den här säsongen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365