Wigan spelade ut West Ham på Upton Park

Trots att Hammers öppnade matchen med ett tidigt mål, redan i den sjunde minuten av Modibo Maiga, så räckte det helt enkelt inte till en vinst idag. Wigan slog på med totaloffensiven och vände på flintasteken och vid halvtidsvilan så var resultatet 3-1, till bortalagets fördel. Detta efter att Mauro Boselli lyckades pricka rätt i den fjortonde respektive 41:a minuten. Även Ivan Ramis lyckades med en strut ikväll, detta efter hans 2-1 mål i den 38:e matchminuten. Och med tanke på det spel som West Ham hade stått för under denna halvlek så gjorde det mig inte alls förvånad över att det i halvtid stod som det gjorde. Tempot i spelet var på tok för långsamt och man bjöd verkligen in Wigan på egen planhalva. Något var tvunget att ändras på till den andra halvleken.

När den andra halvleken drog igång så var det andra bullar som gällde och trots att det saknades mål ifrån West Hams sida, så såg spelet desto bättre ut. Till skillnad från den första halvleken så gick man nu för vinst, trots uppförsbacke. Men den korrigeringen kom alldeles för sent och när matchen började närma sig sitt slut så insåg även spelarna detta. Detta tog Wigan i akt och man kunde i den 84:e minuten, på straff, sätta dit slutresultatet för kvällen – 4-1. Där Jordi Gomez antecknades som målskytt.