Düsseldorf segrade i nykomlingsmötet

Fortuna Düsseldorf har efter fem spelade omgångar i tyska Bundesliga, ännu inte släppt in något mål. I kvällens match i nykomlingsmötet mot Greuther Fürth på bortaplan, spikade man igen ännu en gång och vann med siffrorna 0-2.

Efter 26 minuters spel, nickade Oliver Fink vackert in ett inlägg från distans, efter passning av Johannes van den Bergh. Gästerna utökad sin ledning sju minuter senare, när en misslyckad försvarsrensning till slut nådde Ken Ilsø som dunkade in 0-2.

Hemmalaget jagade en reducering och skapade en hel del farliga möjligheter i den första halvleken. I den andra bjöds publiken på Trolli Arena i Fürth, på ett böljande spel i en mycket jämn tillställning. Düsseldorf höll dock undan och kunde för femte omgången i rad täppa igen bakåt. Kleebätter jagade förgäves en reducering, men lyckades inte bli det första lag att hitta målet bakom Fabian Giefer.

Fortuna Düsseldorf, som tog sin andra seger för säsongen, lägger sig på en bekväm andraplats. Greuther Fürth däremot, sjunker ner till plats nummer 14 i den tyska högstaligan.