West Bromwich trotsade oddsen – och vann

Det blev en härlig eftermiddag för Jonas Olsson och hans West Brom. På Old Trafford plockade man hem tre poäng.

Det hela började i andra halvlek. West Broms Morgan Amalfitano satte i den 54:e minuten distinkt 0-1 med en chip över United-målvakten David De Gea.

Kvitteringen för Moyes mannar skulle dock komma. Wayne Rooney knorrade in en frispark långt utifrån som West Broms målvakt förväntade sig att någon skulle skarva den på vägen. Ack så fel han hade. Bollen hittade istället i nät. 1-1 efter 57 minuter spelade.

Sedan skulle drömmen om tre poäng krossas när West Broms Saido Berahino satte bollen i nät. Han snappade upp bollen strax utanför Uniteds straffområde och satte stenhårt 2-1-målet för West Bromwich Albion i De Geas vänstra hörn. Det var en riktig vänsterslägga längs marken och De Gea hann inte reagera så mycket att han hann ta den utan den satt placerat ned i hörnet.

United tryckte på – dock utan resultat. 1-2 stod sig matchen ut.

Jonas Olsson spelade hela matchen för West Brom, och lyckade även slå sig blodig då ett ögonbryn sprack. Även Markus Rosenberg fick känna på mattan då han byttes in i 90:e minuten för West Bromwich.

Manchester United ligger nu på tolfte plats med sju inspelade poäng. West Bromwich ligger på en tionde med åtta poäng.