Arsenal vann med uddamålet i Wales

Hemmalaget Swansea öppnade matchen bäst. De rullade bollen mellan varandra och sökte ständigt offensiva kombinationer. Det satte press på Arsenal som hade synnerligen svårt att komma igenom Swanseas mittfält. Den första halvleken slutade 0-0.

I den andra halvleken gick Arsenal ut som ett helt nytt lag. Den franske tränaren Arséne Wenger hade säkerligen läxat upp sina mannar i pausvilan, då de nu spelade en helt annan fotboll. I den 58:e minuten visade Arsenal prov på detta samspel, då Gnabry kunde skicka in 0-1 efter ett vackert förspel från Ramsey. Bortalaget var dock inte nöjda där, utan skickade även in 0-2 minuterna senare genom just Ramsey.

I slutskedet av matchen jagade Swansea en kvittering efter att ha reducerat till 1-2. Arsenal höll dock undan och tog åttonde raka bortasegern. Matchen slutade 1-2.