West Brom spelade ut Sunderland i ny storseger

West Brom har varit denna Premier League-säsongs överlägset största skräll. Dem har blivit något av en ostoppbar vinstmaskin som manglat ner motståndare efter motståndare.
Förra veckan var det storlaget Chelsea som hamnade i vägen för denna destruktiva maskin, och denna vecka behövde man ny föda. Men att det blev just Sunderland var en ren slump, en ren olycka – för Sunderland.

Bortalaget, West Brom, spelade som vanligt starkt och vågat med överdoserat självförtroende. Saker och ting såg ut precis som vanligt, även Shane Longs kaninliknande löpningar var desamma som tidigare. Det var väl kanske därför matchen även urartade sig som vanligt när West Brom gör sitt?
I den 30:e minuten kom det som alla förväntade sig – målet. Ett hårt dykande skott strax utifrån Sunderlands straffområde utav Gera, hamnar rakt i Mignolet vänstra kryss, som inte kunde göra mycket mer än att se på.

Men du ska inte tro det är West Brom, i fall inte Long sätter fart. För i den 44:e matchminuten, precis innan halvtidsvilan, så skulle även han få göra ett.
Mignolet tappar en enkel passning, vilket Long utnyttjar fullt ut. Han snor åt sig den snabbare än Bolt och kan rulla in matchens andra mål, inför en öppen kasse.

Den andra halvleken bjöd knappast till med en sämre show än den första, snarare tvärt om. Nu trodde Sunderland att detta skulle gå, eller var snarare tvingade att tro det.
Förändring skulle komma, med det tog sin tid. Men i den 73:e minuten var det ändå dags för Sunderland att få sin tid i rampljuset. Craig Gardner fick slå en frispark i en farlig situation, som han drar in i målet, via muren.

Men matchen fortsatte och i den 81:a minuten skulle West Brom få göra sitt igen, denna gång via straffpunkten och Romelu Lukaku. Men Sunderland gav inte upp och i den 87:e minuten kunde Stephane Sessegnon snudd på bokstavligt trycka upp 2-3 i nättaket, och helt plötsligt fick matchen nytt liv.

Men även detta skulle West Brom få punktera, i den 94:e minuten. Efter en farlig genomskärande pass ifrån 3-1 målskytten Lukaku, kunde Marc-Antoine Fortune på ett ack så elegant sätt dra bort Mignolet och spika fast slutresultatet, 4-2 till West Bromwich Albion.