Van Gaal vädjar till fansen: ”Sänk era förväntningar på Martial”

Anthony Martial gjorde mål i vad som skulle bli en drömdebut i självaste North West-derbyt mot Liverpool – en omedelbar publikfavorit alltså. Nu menar Louis van Gaal att fansen inte bör förvänta sig för mycket att det snordyra nyförvärvet.

När Manchester United under transferfönstrets småtimmar värvade AS Monacos anfallstalang Anthony Martial var det många som ställde sig kritiska till värvningen. Detta var framförallt på grund av faktumet att han kostade hela 36 miljoner pund, vilket många menar är ett rejält överpris. Dessutom ska supportergrupper utanför Old Trafford ha protesterat mot klubben, då man kopplades ihop med världsstjärnor men slutade med denna relativt färska talang.

Tystade kritikerna

Den franske landslagsmannen fick hoppa in under lördagens supermöte mellan Liverpool och Manchester United, alltså ett klassiskt North West-derby. Där blev succén omedelbar då Martial med ett solomål satte spiken i kistan på Liverpool, som precis reducerat till 2-1 genom Christian Bentekes drömmål. Detta blixtmål signerat Martial satte slutresultatet 3-1, så han blev dessutom något av en matchhjälte.

Louis van Gaal varnar om för höga förväntningar

Det har lett till tongångarna har gått från moll till dur, och Manchester United-fans borde rimligtvis ha väldigt höga förväntningar på denne Martial. Då menar Louis van Gaal, Manchester Uniteds tränare som själv menat att Martials prislapp var ”löjlig”, att fansen bör sänka dessa för att hjälpa nyförvärvet.

— Han kommer inte att vara denna hjälte varje gång han spelar, säger Van Gaal enligt The Mirror.

— Jag säger det för att han är 19 år gammal, att han är ny i ligan och måste anpassa sig, att vi har köpt honom för framtiden, för min efterträdare, fortsätter den holländske taktikern.

Han resonerar vidare kring varför man inte ska utsätta guldklimpen för alldeles för mycket press.

— Dessa är alla signaler på att vi måste beskydda honom. Man kan inte kräva att spelare som är 19, 20, 21 år gamla ska vara lika konsekventa som spelare som Bastian Schweinsteiger och Michael Carrick. Jag hoppas innerligt att det blir så [att förväntningarna på Martial sänks].

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply