Chelsea kan låna Victor Valdes

Efter att målvakten till sist blev klar i den engelska storklubben ska spanjoren ha blivit less på tillvaron i klubben. Då ska José Mourinho och hans Chelsea försöka värva målvakten, trots att fönstret är stängt.

Chelsea har haft en tung inledning på säsongen, då den regerande Premier League-mästaren endast ligger på fyra poäng efter fem spelade omgångar. Det blev inte lättare heller då en av Chelseas viktigaste spelare Thibaut Courtois dragit på sig en långtidsskada och kan missa allt från två till tre månader. Petr Cech är som bekant inte kvar i klubben, då han lämnat för Arsenal under sommaren. För att ersätta tjecken värvade man Asmir Begovic från Stoke City, men José Mourinho ska vara mycket missnöjd med den bosniske landslagsmålvaktens insatser.

Victor Valdes är lösningen

Så som situationen ser ut nu för Chelsea är att Begovic är den enda A-lagsspelaren man kan ställa mellan stolparna fram till i vinter innan antingen Courtois är tillbaka eller att man kan värva en ny målvakt.

En ny målvaktsvärvning kan dock komma redan nu, om man ska tro CalcioMercato. Enligt dem ska nämligen Chelsea vara ute efter Manchester Uniteds spanske målvakt – nej inte David De Gea, utan Victor Valdes.

Precis som De Gea sensationellt nog blev kvar i klubben var det lika givet inför sommaren att Valdes skulle lämna. Efter en dispyt mellan den förre Barcelona-målvakten och tränaren Louis van Gaal verkade det inte som att det fanns någon framtid i klubben för 33-åringen. Framtiden har dock visat sig att inte vara så ljus, då man värvat in Sergio Romero som skulle ersätta De Gea, men nu när den sistnämnde blev kvar är Valdes tredjemålvakt och ett kliv djupare ner i frysboxen.

Chelsea kan låna in honom redan nu

I det engelska transfersystemet kan man få dispens och värva en målvakt på antingen ett korttidskontrakt om denne är kontraktslös eller låna in en sådan spelare. Då ska Chelsea alltså vilja låna in Valdes från Manchester United fram till det att januarifönstret öppnar igen och Courtois förhoppningsvis för London-klubbens del är frisk igen.

En annan spelare som har nämnts i viss engelsk spekulation är Chelseas förre backup-målvakt Mark Schwarzer, som inte får någon speltid i sitt Leicester.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365