Valencia vann borta mot Lille

Valencia var, tillsammans med Bayern München, redan klart för åttondelsfinal inför bortamatchen mot Lille i Champions League under onsdagen. Valencia och Bayern stod på tio poäng vardera medan vitryska BATE Borisov bara hade plockat in sex poäng inför omgången och därmed kunde de inte hota.

Lille hade bara tre poäng inför matchen och fick inte heller med sig några fler från gruppen. Valencia vann nämligen matchen med 0-1 efter ett straffmål från Jonás i den första halvleken – närmare bestämt efter 36 minuters spel när han själv fixade en straff och sedan förvaltade den på bästa sätt.

I den andra halvleken kom Lille ut som ett bättre lag och pressade på hårt mot Vicente Guaita i Valencias mål, totalt avlossade fransmännen hela arton skott mot målet. Men trots att de förtjänade ett mål lyckades de inte överlista Guaita och Valencia kunde därmed hålla undan och vinna med 0-1.

Bayern München vann samtidigt med 4-1 hemma mot BATE Borisov vilket innebär att tyskarna vann gruppen. Valencia fick nöja sig med andraplatsen och BATE får nu inrikta sig på spel i Europa League framöver. För Lille tog Europa-äventyret slut för den här säsongen i och med förlusten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply