Messi skadad när Barcelona och Benfica kryssade

Direkt efter avspark var det Barcelona som tog tag i spelet och hade det största bollinnehavet. Men det märktes att man vilade flera av lagets stjärnor då man saknade det där lilla extra som man ofta får se i FC Barcelona. Benfica var pressat att vinna matchen om man vill gå vidare i Champions League. Detta märktes efter cirka 15 minuter då Benfica började få fler och fler chanser till mål. Den bästa hade Rodrigo Moreno som kom fri med Pinto i Barcelona målet, men slog bollen utanför. Fem minuter senare hade Lima i Benfica en utmärkt chans att ta ledningen. Efter en hörna fick Lima bollen perfekt mot huvudet, men nickade precis utanför stolpen.

Efter detta var det stor Benfica dominans som hade de hetaste målchanserna, men lagen kunde ändån gå till halvtidsvila med ett 0-0 resultat.

Direkt i andra halvlek så fick Benfica ytterligare ett bra läge att ta ledningen, men Ola Johns skott gick precis utanför Pintos vänstra stolpe.

I den 58:e minuten höjdes jublet på Camp Nou, Lionel Messi byttes in, för att fortsätta jaga Gerard Mullers rekord i att göra flest antal mål på ett kalenderår. I och med att den lille argentinaren kom in så höjdes intensiteten rejält i Barcelona som började hitta tillbaka till sitt ”normala” anfallsspel.

I den 85:e minuten så kom Lionel Messi fri mot målvakten i Benfica och tog sig förbi och försökte skruva in bollen i mål. Men när han sköt så råkade han landa olyckligt och vred sig i smärtor på planen som ledde till ett längre uppehåll. Till slut fick Messi köras ut på bår från arenan och det är fortfarande oklart hur hans framtida medverkan ser ut.

Matchen i sig slutade sedan 0-0 efter ett massivt tryck på slutet från Benfica, som inte tog till vara på chanserna. I och med detta är Benfica utslagna ur Champions League och får rikta in sig på en vår i Europa League. Barcelona och Celtic avancerar vidare från gruppen.