Bayern krossade Borisov hemma på Allianz Arena

Bayern München hade inga som helst problem att besegra Bate Borisov från Vitryssland den här önsdagskvällen. I och med att avancemanget redan var säkrat så vilades bland annat Javi Martinez, Franck Ribery och Philipp Lahm. Istället fick Diego Contento och Xherdan Shaqiri chansen från start. Det var ingen tvekan, hemmalaget körde full gas redan från början.

Trots att man redan var klara för slutspel så ville man säkra förstaplatsen i gruppen för att undvika en tuff motståndare i åttondelsfinalen som tillexempel Arsenal eller Real Madrid. I den 22:a matchminuten slog Shaqiri ett distinkt inlägg från vänsterkanten. Bayerns notoriske målskytt Mario Gomez smet in mellan två Bate-försvarare och stötte in 1-0 för hemmalaget.

Efter ledningsmålet slog Bayern av på takten och valde att minska på offensiven för att istället fokusera på att inte släppa in något onödigt ledningsmål. 1-0 stod sig fram till halvtidsvilan och efter pausen ökade Bayern återigen trycket för att så snabbt som möjligt få ett 2-0 mål och därmed känna sig lite mer säkra.

I den 51:a matchminuten fick hemmalagets försvarare Jerome Boateng rött kort. Det stoppade inte Bayern som hann göra både 2-0 och 3-0 genom Thomas Müller och Xherdan Shaqiri innan det var dags för matchens andra röda kort. Bate Borisovs Denis Polyakov fick sitt andra gula kort i den 69:e matchminuten och visades därmed ut. Bayern gjorde 4-0 genom David Alaba innan Bate tröstmålade i slutet genom Yegor Filipenko.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply