Uppgifter: Victor Wanyama närmar sig Tottenham

Uppgifter: Victor Wanyama närmar sig Tottenham

Tottenham Hotspurs nära sin första värvning

Tottenham Hotspurs närmar sig en värvning av Victor Wanyama. Mittfältaren ska ha flugit till London under söndagen för att genomgå sin läkarundersökning med klubben, uppger Sky Sports. 

För ett par dagar sedan rapporterade Silly Season Sverige att Tottenham Hotspurs är intresserade av Victor Wanyama. Southampton-mittfältaren ska vara av stort intresse för sin före detta tränare Mauricio Pochettino, som var den som värvade kenyanen till Southampton. Argentinaren ska vara på jakt efter en central mittfältare som kan gå rakt in i A-laget till nästa säsong.
Enligt, vanligtvis trovärdiga, Sky Sports är en övergång nu väldigt nära att gå igenom.

Flög till London från semestern

Wanyama ska igår, söndag, ha flugit från semestern i Kenya till London för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen med Tottenham. Där ska han också avsluta förhandlingarna med klubben, och om allt går som det ska till sist skriva på sitt kontrakt.
Övergångssumman ska ligga på cirka 12 miljoner pund för den talangfulle 24-åringen. Den relativit låga övergångssumman beror mycket på att Wanyama endast har ett år kontrakt på sitt kontrakt med Southampton.
White Hart Lane ska ett kontrakt över fyra säsonger ligga och vänta på kenyanen.

Förstärker inför Champions League

Redan förra säsongen rapporterades Wanyama vara på väg till London. Då handlade det framför allt om Arsenal. Enligt vissa uppgifter ska Arsene Wenger ha varit intresserade även den här sommaren. Tottenham verkar dock ha vunnit kampen om den åtråvärde mittfältaren och ser därmed ut att förstärka laget rejält inför höstens Champions League-spel.
Spurs har sedan tidigare varit på jakt efter förstärkningar, och bland andra Saul Niguez och Callum Wilson har rapporterats vara nära en flytt till fjolårets Premier League-trea.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply