Uppgifter: van Gaal i bråk med Valdes – som kan återvända till La Liga

Víctor Valdes återvänder till La Liga?

Efter att Louis van Gaal och Víctor Valdes haft en och annan hetsig diskussion pekar det mesta på att spanjoren kommer att lämna Manchester United.

Víctor Valdes senaste dagar i Manchester United har inte riktigt varit som han tänkt sig. Spanjoren nekade att spela med U21-laget vilket gjorde att tränaren Louis van Gaal ska ha blivit rasande och sagt åt klubbledningen att sälja den före detta Barcelona-målvakten. Valdes ska ha svarat med att ladda upp en bild på Instagram som svar till holländaren.

Under torsdagen rapporterar engelska medier att United-tränaren valt att inte ta med spanjoren på lagets försäsongsträning vilket spätt på flyttryktena extra mycket.

Mindre lyckad period i Manchester

Flytten till Manchester United skulle vara en nystart för 33-åringen men efter att återhämtat sig från skadan har det gått väldigt trögt. Valdes har fått tillbringa största delen av säsongen med juniorerna och när det skulle bli likadant den kommande säsongen sa målvakten ifrån, vilket gjorde att van Gaal tyckte att spanjoren visade brist på respekt.

David De Geas fina säsong har även gjort att Valdes har sitta på bänken och nu letar den före detta Barcelona-målvakten efter en ny klubb, en klubb som kan komma att finnas i spelarens hemland.

Valencia vill köpa Víctor Valdes

Valdes situation i Manchester United har inte gått helt obemärkt förbi Valencias klubbledning som nu överväger att försöka locka till sig målvakten. Klubben har sedan tidigare Diego Alves på målvaktsplatsen men efter att brasilianaren skadat sitt knä i en match mot Almería tidigare i våras. Valencia, som till hösten kommer att kvala till Champions League har sagt klart och tydligt att man behöver en målvakt vilket har gjort att man har tittat på möjligheten att värva den spanska landslagsmålvkaten.

Valdes är dock inte det enda namnen som kopplas ihop med Valencias målvaktsbehov. Namn som Rulli (Real Sociedad) och Roberto (Olympiacos) finns med på listan över tilltänka nyförvärv men klubben tvekar på den sistnämnde då han ska kosta upp emot 8 miljoner euro. Man har kollat på flera namn men tillslut har man inlett försäsongen utan att värva någon ersättare till Diego Alves.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply