Uppgifter: Liverpool möter Bentekes utköpsklausul

Belgaren ser ut att hamna i The Reds

Under gårdagen rapporterade vi att Christian Benteke närmar sig en övergång till Liverpool. Idag rapporterar Liverpool Echo att Premier League-klubben bestämt sig för att möta Aston Villa-stjärnans utköpsklausul.

Sagan om Christian Benteke kan mycket väl vara på väg att nå sitt slut. Den belgiske landslagsmannen har fått ett genombrott i Premier Legaue-klubben Aston Villa under de senaste säsongerna och ryktas nu vara aktuell för ett byte till en större klubb, där både Manchester United och Liverpool nämnts som heta kandidater.

Möter utköpsklausulen på 32,5 miljoner pund

Under gårdagen rapporterade vi på Silly Season Sverige gällande Daily Mirrors uppgifter om att den sistnämnda klubben närmar sig stjärnan. Idag kommer ytterligare goda uppgifter för klubbens anhängare som säger att The Reds ska vara redo att öppna plånboken tillräckligt för att köpa den 24-årige stjärnan. Enligt dessa uppgifter från Liverpool Echo ska de nämligen nu vara redo att möta Aston Villas utköpsklausul på stjärnan till ett värde på 32,5 miljoner euro.

Det skulle göra den belgiske landslagsmannen till klubbens näst dyraste värvning genom tiderna, där engelsmannen Andy Carrolls flytt till Anfield från Newcastle fortfarande toppar. Detta är dessutom en stor förändring av ställningstagande från Brendan Rodgers och de andra i Liverpool, som tidigare inte varit särskilt intresserade av att betala för anfallaren utköpsklausul.

Sålt Raheem Sterling till Manchester City

Liverpool är på jakt efter en ny anfallare, dels på grund av Rickie Lamberts och Mario Balotellis svaga säsong, men även som påföljd av att yttern Raheem Sterling lämnat för den astronomiska summan på 49 miljoner pund för spel med Manchester City. Christian Benteke har länge varit i toppen av Brendan Rodgers önskelista och nu talar mycket för att belgaren, med två år kvar på sitt kontrakt med ligakonkurrenten, alltså kommer spela på Anfield i höst.

Liverpool har en aktiv transfersommar med värvningar av James Milner från Manchester City, Danny Ings från Burnley, Nathaniel Clyne från Southampton, Joe Gomez från Charlton, målvakten Adam Bogdan från Bolton samt Roberto Firmino från tyska Hoffenheim.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply