Uppgifter: Tottenham ger upp om Alderweireld

Uppgifter: Tottenham ger upp om Alderweireld

Tottenham ska under vecka ha uppgetts ha gett upp försöken om att förnya mittbacken Toby Alderweirelds kontrakts enligt Daily Mail. Den belgiske mittbacken står under kontrakt tills slutet av nästa säsong. Efter många försök av spurs att förnya kontrakten ska nu London klubben ha gett upp och kontraktssituationen och mittbacken ska nu vara till salu. Mittbacken kom från Atletico Madrid 2015 har har slått igenom med enorm fart och ryktena iväg från Tottenham har varit många. Mittbacken själv har aldrig gått ut och kommenterat uppgifterna utan har istället fortsatt prestera på absoluta världsnivå.

Manchester United fortsatt intresserade

Detta öppnar upp enorma möjligheter för bla. Manchester United som ryktats vilja knyta sig till mittbacken under en längre tid. Alderweireld har nämligen en utköpsklausul som gäller under de två sista veckorna av den kommande sommarens transferfönster. Utköpsklausulen är på ynka 26 miljoner pund, detta innebär att det kan bli riktigt med blåsväder runt mittbacken under de två sista veckorna av sommaren. Just nu ser det ut som United sitter i förarsätet men även Juventus och Barcelona ska vara intresserade av den belgiske landslagsmannen.

Alderweireld kom till Tottenham under 2015 och har sedan dess gjort fem mål för klubben.  Alderweireld ryktades otroligt mycket till United under sommaren 2018. Det nya nu är att då fanns inte denna utköpsklausul och nu när möjligheten att få in Alderweireld för ett rea pris har dykt upp ska fler klubbar fastnat för mittbacken. United ska vara beredda att sälja Eric Bailly för att göra plats för Toby Alderweireld.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply