Uppgifter: Real Madrids bud på Neymar – 190 miljoner euro

Fotboll, La Liga, Barcelona - Athletic Bilbao

Real Madrid vill köpa Neymar

Enligt den spanska tidningen MARCA ska huvudstadsklubben ha hört sig för om att värva Neymar, samtidigt som en spelare från ’BBC’ kommer att säljas.

Att Real Madrid vill köpa loss Neymar har det ryktats om under en längre tid. Ända sen brasilianaren spelade i Santos har han varit ett mål för den spanska huvudstadsklubben men när tiden väl var inne för flytt valde anfallaren att skriva på för FC Barcelona.

Sent på onsdagskvällen rapporterade man i radioprogrammet Al Primer Toque på kanalen Onda Cero i Spanien att Real Madrid ska ha haft ett möte med spelarens pappa, tillika representant, i samband med Ballon d’Or-galaen den 11 januari i Zürich.

Ryktet drog igång redan i slutet av december då Neymar inte ville avslöja något om sin framtid och förnekade inte att han kunde lämna FC Barcelona.

– Jag vet inte, livet är väldigt långt, sa 23-åringen då.

Efter uttalandet har flera rykten florerat runt och det senaste är alltså att Barcelonas värsta rival ska vara beredda att sälja antingen Gareth Bale, Karim Benzema eller Cristiano Ronaldo för att kunna lösa brasilianaren som sägs ha en utköpsklausul på 190 miljoner euro.

Tjänar 10,5 miljoner euro per säsong

När Neymar blev klar för FC Barcelona skrev han på ett kontrakt som sträcker sig till 2018 med en lön på 10,5 miljoner euro per säsong. I och med det är han den som tjänar fjärde mest i den katalanska storklubben, detta tillsammans med Gerard Piqué och Sergio Busquets. Totalt är det fyra spelare som tjänar mer än Neymar, Dani Alves (11), Andrés Iniesta och Luis Suárez (15) samt Léo Messi som tjänar hela 50 miljoner euro per säsong, innan skatt.

Efter flyttryktena vill FC Barcelona höja Neymars lön och göra honom till den näst bäst betalda spelaren i klubben bakom Léo Messi, och mycket tyder på att Neymar förlänger med Barcelona.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply