Uppgifter: Liverpool allt närmare Barcelona-försvararen

bet365

MONTOYA MOT LIVERPOOL I JAKT PÅ FÖRSTALAGSFOTBOLL

Det är ingen nyhet att Barcelona-försvararen Martín Montoya varit besviken på den bristande A-lagsfotbollen han erbjudits de senaste säsongerna. 2014-15 blev det endast 8 ligamatcher och nu rapporteras det att Liverpool kommer allt närmare att sno åt sig högerbacken.

Bristande speltid

Martín Montoya fostrades i Barcelonas akademi från tidig ålder och tog klivet till A-laget när han debuterade februari, 2011. Det fanns mycket hopp om den egna produkten men ganska snabbt stod det klart att Montoya inte klarade av att konkurrera med Dani Alves och Adriano. Sedan debuten 2011 har det främst blivit bänksittande för Montoya i väntan på genombrottet som aldrig blivit av.

Under årets januarifönstret talade mycket för att Montoya var på väg bort då han öppet berättat att han ville spela regelbunden fotboll, något han inte kunde få i Barcelona. Liverpool ställde sig i kö efter 24-åringen men någon övergång blev aldrig av och spanjoren stannade i Barcelona säsongen ut.

Potentiell ersättare för Glen Johnson 

I och med att Barcelona gjort klart med Alex Vidal, som också spelar högerback, är det nu i stort sett en självklarhet att Montoya försvinner i sommar. Liverpool har länge haft ögonen på högerbacken och med tanke på att Glen Johnson försvinner från klubben sista juni så har Montoya pekats ut som den självklara ersättaren på högerbacksplatsen. En transfersumma på omkring 55-65 miljoner kronor sägs vara tillräckligt för att ro en värvning av Montoya i hamn.

Även Arsenal har nämnts som en intressant klubb för Montoya. Det har talats om en affär där Arsenal ror hem både Pedro och Montoya, men med tanke på att Pedro nyss förlängt sitt avtal med Barceona är risken att Montoya hamnar i Arsenal ytterst liten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply