Uppgifter: Di Natale fortsätter i Udinese

LEGENDAREN FORTSÄTTER YTTERLIGARE EN SÄSONG

Det finns ett fåtal spelare som alltid agerar med hjärta över allt annat. De flesta kan vi räkna på en hand, och är det någon som passar i det kriteriet så är det Udineses kultanfallare Antonio Di Natale. I höst fyller han 38 år, och nu rapporteras det att han är överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig över hela nästa säsong.

421 matcher och 223 mål har det hunnit bli för Antonio Di Natale i Udinese. Det är siffror som talar sitt tydliga språk. Sedan ankomsten 2004 har de flesta storklubbarna i Europa försökt rycka i italienaren, men gång på gång har han låtit sin kärlek gentemot Udine-klubben gå främst och avslutade nyligen sin elfte säsong med klubben.

Planerat avslut förra säsongen

Halvvägs igenom 2013-2014 säsongen meddelade Antonio Di Natale att han skulle lägga skorna på hyllan efter pågående säsong och påstod att han uppnått allt han kan. När väl säsongen slutade ändrade sig den före detta italienska landslagsmannen och drog tillbaka sin pensionering. Väl var det, under 2014-15 fortsatte Di Natale att visa att 37 år bara är en siffra. Med sina 18 fullträffar under säsongen blev han lagets bästa målskytt och var en viktig del att Udinese kunde säkra nytt kontrakt.

Vill klättra i skyttetoppen

Nu är 2014-15 över och än verkar inte Di Natale fått nog. I ett flertal intervjuer har han berättat att han inte kan lägga av nu när han är så nära att klättra i tabellen på bästa målskyttar i Serie A:s historia. För närvarande ligger 37-åringen på plats sex med 207 Serie A-mål. Med bara ytterligare nio fullträffar skulle han klättra till en fjärde plats och då ha chans att utmana Gunnar Nordahl som ligger på en tredje plats.

Di Natale ska ha tackat ja till ett nytt kontrakt som sträcker sig över 15-16, och det beräknas bli officiellt redan nästa vecka. Trots intresse från Major League Soccer med starka finansiella anbud så väljer Di Natale återigen att stanna i Udine för ännu ett år av magnifik fotboll på Stadio Friuli.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply