Uppgifter: Arsenal erbjuder monsterlön till målvaktsstjärnan

bet365

Gunners vill göra Cech till klubbens bäst betalda målvakt genom tiderna

Under våren har Arsenal vid ett flertal tillfällen kopplats samman med Chelseas Petr Cech. Nu kommer uppgifter som säger att parterna närmar sig varandra och att Arsenal vill höja tjeckens nuvarande lön.

Petr Cech kommer allt närmare en övergång till stadsrivalerna Arsenal. Trots José Mourinhos ovilja att sälja sin rutinerade burväktare verkar förhandlingarna komma närmre och närmre ett avslut. Det är den engelska tidningen Telegraph som rapporterar att Arsenal är villiga att erbjuda Cech en monsterlön på cirka 100.000 pund i veckan, motsvarande 1,3 miljoner kronor. En lön som hade gjort 33-åringen till Gunners bäst betalda målvakt genom tiderna.

Cech tjänar för närvarande omkring 90.000 pund i veckan i Chelsea, där han spelat hela 494 matcher sedan han kom från Rennes sommaren 2004. Men sedan Thibaut Courtois kom tillbaka till Chelsea inför säsongen ifrån sitt lån i Atletico Madrid har Cech haft det svårt att ta en ordinarie plats mellan stolparna. Det blev endast sju starter den gångna säsongen i Premier League för den omtyckte målvakten, som nu alltså vill lämna ”Blues” för att få spela mer regelbunden fotboll.

Mourinho vill helst inte sälja till en rival

Cech värderas i dagsläget till cirka 10 miljoner pund och det är upp till Arsenal och de nyblivna engelska ligamästarna att komma överens om en deal innan eventuella kontraktsförhandlingar kan inledas. Chelseas manager, José Mourinho, har tidigare nämnt att han helst inte vill sälja Cech till en rival i England men att han också kan tänka sig att få en spelare i utbyte mot den tjeckiske landslagsmannen.

Roman Abramovich, som äger Chelsea, har dock tidigare uttalat sig om att han vill ge Cech en stor frihet att bestämma sin egen framtid av respekt, då han är en av klubbens största spelare i historien.

Även PSG är intresserade

Det finns intresse för Cech även från franskt håll. Giganterna Paris Saint-Germain är angelägna om att locka till sig tjecken och sägs vilja erbjuda makalösa 150.000 pund i veckan. Men Cech, som har bott i London i mer än tio års tid, vill stanna kvar i staden men framförallt vill han även fortsättningsvis spela i Premier League.

Cech, som har otroliga 115 A-landskamper på meritlistan, har ett år kvar på kontraket med Chelsea.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply