Atlético Madrid får vänta – Chelsea letar ersättare till Luis

Bytesaffären mellan storklubbarna får vänta

Förra veckan föreslogs en bytesaffär mellan Atlético Madrid och Chelsea, där Toby Alderweireld skulle till Stamford Bridge och Felipe Luis till Vicente Calderon. Men spanjorerna får vänta, José Mourinho vill först hitta en ersättare.

Vänsterbacken Felipe Luis har rapporterats vara olycklig i Chelsea och samtidigt stod Toby Alderweireld för en strålande säsong i Southampton, på lån från Atlético Madrid. Dessa två individer var målet för uppgifter från förra veckan gällande att Atlético Madrid föreslagit ett spelarbyte med Chelsea, där Toby Alderweireld går till The Blues och i utbyte återvänder Felipe Luis till Madrid.

Nu kommer dock vidare uppgifter från Daily Telegraph som säger att José Mourinho, manager för Chelsea, har prioriterat andra försvarare än den belgiske ytterbacken. Enligt tabloiden skulle portugisen dels föredragit att få Joao Miranda istället i utbyte, en försvarare som nu ser ut att skriva på för italienska Inter.

Varane och Stones två kandidater

Taktikern uppges även ha ett beslut framför sig, om det är värt att lägga ett bud på någon av klubbens kandidater till att förstärka mittbackspositionen – Raphael Varane och John Stones – eller inte. Real Madrids manager Rafael Benítez ska var bestämd över att behålla fransmannen Raphael Varane och detsamma gäller för Evertons manager Roberto Martínez gällande hans försvarare John Stones.

Chelsea skulle enligt Daily Telegraph kunna försöka få loss Stones från Everton med hjälp av ett stort bud, men José Mourinho berhöver också överväga sina alternativ ifall han inte kan landa en värvning av någon av hans huvudmål på transfermarknaden.

Umtiti en livlina

En möjlighet skulle då vara att låta Felipe Luis återvända till Atlético Madrid, utan att göra en bytesaffär med spanjorerna, och istället försöka värva Samuel Umtiti, 21, från Lyon, som fungerar både som mittback och vänsterback. Försvararen är dessutom en del av det franska U21-landslaget och skulle kunna vara en investering för framtiden.

Gällande den belgiska spelaren Toby Alderweireld så ska han fått höra om Chelseas intresse, men ska samtidigt frukta att det bara handlar om att Atlético Madrid vill driva upp prislappen på honom. Både Southampton, som lånade honom förra säsongen, och Tottenham ska vara intresserade av honom.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply