United vann komfortabelt i Vidics comeback

Manchester United kom till hemmamatchen mot Sunderland efter en brutalt viktig bortaseger i derbyt mot Manchester City förra helgen, där United vann med 3-2 efter Robin van Persies sena avgörande. Sunderland och Martin O’Neill kom från en stark 3-0-seger hemma mot bottenlaget Reading förra helgen, men på Old Trafford hade de inte mycket att säga till om när Sir Alex Fergusons manskap satte i en högre växel.

Robin van Persie, som leder den interna skytteligan i United, gav hemmalaget ledningen redan efter sexton minuters spel assisterad av Ashley Young, som lyckades ta sig förbi både Sebastian Larsson och Carlos Cuellar innan han slog in bollen mot mitten. Den förre United-backen John O’Shea fick inte iväg bollen, istället hamnade den hos van Persie som placerade in 1-0 med vänsterfoten rakt upp i nättaket.

Tre minuter senare hittade även Tom Cleverley nätet och då ökade han på ledningen till 2-0 framspelad av sin mittfältskollega Michael Carrick. Cleverley var ute på vänsterkanten, levererade en passning till Carrick och löpte sedan in i straffområdet innan han placerade in bollen i det bortre hörnet förbi Simon Mignolet.

Tidigt i den andra halvleken fick lagen varsin möjlighet att göra mål. Rooney träffade ribban från nära håll efter Antonio Valencias inspel från högerkanten, och Ashley Young lyfte sedan bollen över på returen. I det efterföljande anfallet hade Craig Gardner ett bra skott utifrån som David de Gea släppte retur på, men spanjoren var snabbt uppe på fötterna och lyckades styra ut Stephane Sessegnons avslut till hörna.

Tretton minuter in i andra halvleken utökade United sin ledning till 3-0, när Rooney äntligen fick sätta dit bollen bakom Mignolet. Young och van Persie samspelade fint mellan varandra innan holländaren kom ner till kortlinjen och hittade in rakt framför mål, där Rooney hann fram och petade in bollen i det öppna målet.

Sunderland reducerade dock till 3-1 med tjugo minuter kvar av ordinarie tid, när Sessegnon plockade upp bollen nere vid kortlinjen efter ett misslyckat inlägg. Han måttade ett inlägg och hittade Fraizer Campbell, som enkelt nickade in 3-1 vid den bortre stolpen helt utan markering.

Bortalaget startade sedan en jakt på reducering och bland annat bytte O’Neill ut vänsterbacken Jack Colback och satte in anfallaren James McFadden. De lyckades skapa en del halvchanser, men i det stora hela var United aldrig hotat och de avgick också med en stabil 3-1-seger från Old Trafford. Därmed behåller de sitt försprång på sex poäng gentemot Manchester City som de hade inför omgången.

Något som var positivt för Manchester United var att lagkaptenen Nemanja Vidic gjorde comeback efter tre månaders skadefrånvaro när han ersatte Rio Ferdinand efter 67 minuters spel.