Düsseldorf plockade viktig seger

Fortuna Düsseldorf stod för en stark insats när man hemma på Esprit Arena besegrade Hannover 96 med 2-1 på lördagen. Efter att ha haft ledningen med 1-0 in i pausvilan, kvitterade gästerna i den andra halvleken, innan danske Ken Ilsø avgjorde med sitt 2-1-mål.

Hannover 96 började säsongen starkt och kämpade uppe i toppstiden. De senaste matchernas resultat, har varit blandade och laget ligger efter 17 omgångar på en elfteplats. Nykomligen från Düsseldorf, hade även de en stark säsongsinledning, men började sakta tappa ju längre säsongen gick och har nu blivit ett lag som återfinns i de nedre regionerna. På lördagen var det dock dags att plocka säsongens blott femte seger.

Matchinledningen var en böljande sådan, där de drygt 50,000 åskådarna inte bjöds på någon särskilt underhållande tillställning. Men en gångs skulle man få jubla, när Dani Schahin satte huvudet till och nickade in 1-0 på inlägg från Leon Balogun.

Hannover fick vid ett tidigt skede byta ut sin anfallare, Jan Schlaundraff, efter en smäll och in kom istället Sofian Chahed. Chahed gjorde ett relativt starkt inhopp, där han tillsammans med skyttekungen Diouf agerade anfallpar för gästerna. I den andra halvleken skulle just Diouf utjämna tillställningen. Manuel Schmiedebach hittade senegalesen i straffområdet, som snyggt dock emot bollen innan han skickade in 1-1 bakom en chanslös Fabien Giefer.

Men det var hemmalaget som skulle gå segrande ur det täta mötet på Esprit Arena. Med mindre en tio minuter kvar att spela, dömde domare Knut Kircher frispark till hemmalagets fördel. Fram klev danske Ken Ilsø som hur vackert som helst knorrade in sitt andra mål för säsongen.

Hannover jagade en ytterligare kvittering, men de röd-klädda stod emot väl och höll undan. Düsseldorf plockade en viktig seger, som tog de ytterligare tre poäng bort från bottenträsket. Efter 17 omgångar har man nu parkerat på en trettondeplats, med Hannover 96 återfinns på en elfte.