Mainz vände och vann

FSV Mainz underliga form fortsätter. Efter 17 omgångar har man åtta segrar och sju förluster och man ligger för närvarande på den sista europaplatsen. Detta efter att på lördagseftermiddagen vänt ett 1-0-underläge, till 3-1 i den andra halvleken.

Det rödvit-klädda hemmalaget var det mer spelförande och chansskapande matchen igenom. Efter en mållös första halvlek, satte målkavalkaden igång i den andra och det efter ett självmål i den 48:e matchminuten. Martin Harnik nickade in bollen från en snäv vinkel och målvakten Heinz Müller styrde på något lustigt sätt in bollen i eget mål.

Men det tog inte lång tid förrän hemmalaget slog tillbaka. Efter ett vackert samspel mellan Zdenek Pospech och Nicolai Müller, kunde den sistnämnde placera in kvitteringen med vänsterfoten, efter en skicklig bakåtpassning av tjecken Pospech.

Hemmalaget fortsatte att tuffa på och skapa målchanser. Nicolai Müller var hungrig framåt och blev också mannen som skulle fullborda vändningen på Coface Arena. Ännu en gång var det ett vackert anfall som ledde fram till ledningsmålet, när Heinz Müller sparkade ut bollen mot den ungerske anfallaren Ádám Szalai. 25-åringen skravade snyggt bollen i djupled till en framrusande Nicolai Müller som chippade över målvakten och sedan nickade in bollen i nät.

VfB Stuttgart var inte alls med i matchen och den definitiva spiken i kistan kom på stopptid. På ett inkast hittade Euguen Polanski fram till Elkin Soto i straffområdet, som via ribban dunkade in och fastställde slutresultatet 3-1. Thomas Tuchels mannar tog en ytterst välförtjänt seger och gick återigen upp på europaplats. I det så jämna mittens rike, faller Stuttgart ner till plats nio, med bara en poäng upp till Freiburg och två till de regerande mästarna Borussia Dortmund.