Delad pott i bottenmötet

Jumbon och nästjumbon drabbade på lördagseftermiddagen samman på Trolli Arena i Fürth. Hemmalaget, Greuther, ockuperade sistaplatsen och låg på exakt samma poäng och målskillnad som dagens motståndare, FC Augsburg.

Det var en intressant och svänging tillställning matchen igenom och redan efter tio minuter. En frispark från vänsterkanten nådde en helt rent Sascha Möllers som ostört nickade in 0-1 bakom Wolfgang Hesl.

Matchen svängde och hemmalaget jagade en kvittering. Man fick dock inte till några vassare avslut mot Mohamed Ansif som relativt enkelt kunde ingripa. Efter 45 spelade minuter gick bortalaget in i pausvilan, med en uddamålsledning, men det grönvita hemmalaget var hungrigt att jobba in minst en pinne i bottenmötet. I den 69:e matchminuten kom också den efterlängtade kvitteringen. Zoltán Stieber hittade fram till Lasse Sobiech som satte pannan till och utjämnade tillställningen inför 16,340 åskådare.

De bägge lagen skapade sina chanser framåt och efter 75 minuter visades dessutom hemmalagets Mergim Mavraj ut efter sin andra varning. FC Augsburg hann inte etablera ett större tryck, då man knappt tio minuter senare fick Giovanni Sio utvisad. Sio hade varit på plan i knappa fyra minuter innan Felix Zwayer visade upp det röda kortet, då fransmannen bjöd på en ful förselse bakifrån. Coach Markus Weinzierl var inte riktigt nöjd med beslutet och visades även han ut – upp på läktaren.

Det blev ett dramatiskt avslut på bottenmötet i tyska Bundesliga, men resultatet delades rättvist upp. 1-1 på Trolli Arena, innebär nu att de bägge lagen blir kvar på sina respektive placeringar, med samma poäng och samma målskillnad. Upp till säker mark är det hela tio poäng, där i nuläget VfL Wolfsburg parkerar.