Frankfurt går om Dortmund

Frankfurt behövde 3 poäng mot Wolfsburg för att hänga på i toppen. Man visade direkt att de hör hemma i toppen. Frankfurt gick ut med en stark karaktär och malde ner Wolfsburg.

Meier nickade snyggt in 1-0 efter en hörna. Detta efter att man spelat 13 minuter av matchen. Strax efter målet utvisades Wolfsburgs Josué efter en ful kapning. Utvisningen öppnade upp Wolfsburgs försvar än mer och Frankfurt kunde enkelt dominera matchen därefter. 2-0 kom i den 18.e minuten via Inui. Inui styrde in ett inlägg elegant på volley.

Wolfsburg kämpade på tappert i den andra halvleken. Trots en man utvisad så visade man mycket vilja och fick ihop en hel del lägen. Men som sagt, utvisningen kom för tidigt och gjorde matchen svårhanterlig för Wolfsburg-spelarna. Frankfurt kunde kontrollera matchen och vann till slut välförtjänt med 2-0.

Detta betyder att Franfurkt tillfälligt går om Dortmund i tabellen. Dortmund spelar klart denna omgången imorgon.