Uppgifter: Thomas Tuchel tar över Bayern München

Uppgifter Thomas Tuchel tar över Bayern München

Är favorit att ta över Bayern

Bayern München valde att sparka sin tränare Carlo Ancelotti och letar nu efter en ersättare, med Thomas Tuchel som favorit enligt de tyska medierna, men Jürgen Klopp och Julian Nagelsmann är även de möjliga alternativ.

Bayern München valde häromdagen att sparka deras tränare Carlo Ancelotti, efter att en förlust 3-0 till franska Paris Saint-Germain i Champions League var droppen som fick bägaren att rinna över. Den italienske tränaren lyckades inte övertyga i slutändan och fick se sig själv avskedad.

Bayern letar nu efter en ny tränare som kan ta över efter Ancelotti. Enligt uppgifter till den tyska tidningen Sportbild har klubben dock ingen stress att annonsera en ny tränare förrens efter landslagsuppehållet. Tills dess kommer Willy Sagnol att agera som interimtränare.

Den tränare som ryktas vara närmast jobbet i München är Borussia Dortmunds före detta tränare Thomas Tuchel, som själv fick sparken tidigare i år, från ligarivalen. Tuchel har ett bra facit från sin tid i Dortmund, där han vann DFP pokalen och gjorde bra ifrån sig i Champions League. Den tyske tränaren är mycket taktiskt lagd och det är allmänt känt att han har en god kontakt med Pep Guardiola, aspekter som kan visa sig vara värdefulla.

De tyska medierna skriver vidare att de första förhandlingarna mellan Tuchel och Bayern redan skall vara ett faktum, och att båda parterna talar om en möjlig deal.

Andra tränare som ryktas vara möjliga ersättare är Liverpools Jürgen Klopp och Hoffenheims Julian Nagelsmann. Det enda problemet där är att båda tränarna sitter på långtidskontrakt, vilket kan visa sig vara ett hinder.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply