Uppgifter: Depay närmar sig United

Memphis Depay ser ut att återförenas med tränaren Louis van Gaal nästa säsong

Manchester United kommer allt närmre en värvning av PSV Eindhovens stjärna Memphis Depay. Nu bekräftar den holländska klubben att klubbarna varit i kontakt. 

Den 21-årige Memphis Depay fick ett litet minigenombrott under förra sommarens VM-slutspel för sitt Holland som då tränades av Louis van Gaal, numera i Manchester United. Det har ryktats länge att de två skulle återförenas i Manchester-klubben och PSV Eindhovens, klubben Depay tillhör, tränare Philip Cocu har flera gånger sagt att han räknar med att Memphis försvinner till nästa säsong.

Nu bekräftar den holländska klubben att Manchester United lagt ett första bud för att locka över yttermittfältaren som då skulle bli Louis van Gaals första värvning den här sommaren. PSV:s vd, Marcel Brands säger enligt den brittiska tabloiden Daily Mirror att dom varit i kontakt med Manchester United.

– Det är sant att vi har pratat med Manchester United, vi har även pratat med PSG och en annan storklubb i Europa. Förra sommaren lade Tottenham ett bud på 15 miljoner euro som vi nobbade, men det var förra sommaren, den här gången pratar vi större summor, sa Brands enligt Daily Mirror.

Prislappen: 25 miljoner euro

Vidar pratar Marcel Brands om att det inte är upp till klubben utan till spelaren själv vart han hamnar.

– I den här situationen kan inte vi fortsätta förhandlingar med en specifik klubb, det är inte det viktigaste vilka vi pratar med, utan det är upp till spelaren vart han vill spela. Han kommer bestämma sig snart och då kommer vi kunna komma överens om en summa för honom med den klubben han väljer.

Enligt uppgifter ska det handla om en prislapp på 25 miljoner euro, med ytterligare 5 miljoner euro inkluderade om Manchester United lyckas kvalificera sig för Champions League två år i rad.

Den holländske landslagsmannen Depay ska enligt vissa skriverier vara en av tre nyförvärv som klubben vill förstärka med i sommar, de andra två ska vara Borussia Dortmunds tyske mittback Mats Hummels, samt Southamptons högerback Nathaniel Clyne.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply