Thomas Tuchel ber om ursäkt till Hamburg SV

Hoppas att det inte finns något ont blod mellan parterna

Inför dagens möte uppe i norra Tyskland uttalar sig Dortmunds tränare Thomas Tuchel, som i våras var nära att ta över Hamburg innan han istället bestämde sig för Dortmund, och ber om ursäkt ifall han har ingivit falska förhoppningar för Hamburgs del.

Thomas Tuchel är inte det populäraste namnet i Hamburg för tillfället, och kommer nog inte vara på ett tag. Efter att ha varit nära på att komma till det nordtyska laget i snart ett år avspisade han dem genom att ersätta Klopp i Dortmund istället. Ikväll ställs de båda lagen mot varandra på Imtech Arena i Hamburg och på presskonferensen innan blev det såklart frågor ställda om Tuchels känslor inför.

– Från min sida finns det inga problem. Jag ser fram emot att resa dit, säger Tuchel enligt Sport Bild.

– Det var många förtroliga samtal i Hamburg, och med det vill jag lämna det. När man hade känslan, att jag hade följt slutet av min stora karriärsplan, att byta till en storklubb, så kan jag säga: fallet var motsatsen. När jag har gett någon känsla av att ha kommit överrens om något, så ber jag om ursäkt. Det var inte min mening.

Skulle gått till Hamburg redan förra säsongen

Hamburg har haft det slitigt med tränarbyten, men inför förra säsongen snackades det om att Tuchel skulle ta över efter Mirko Slomka. Något som inte gick i hamn då Tuchel hade en paus. Istället tog Joe Zinnbauer över i september förra året och efter en ganska övertygande 0-0 match mot Bayern och sin första vinst mot inga andra än Dortmund, fick han lov att stanna. Dock efter 8 matcher i rad utan vinst fick han lov att gå, och Peter Knäbel hoppade in i hans ställe, med förhoppningen att Tuchel snart skulle ta över. Enligt många medier var dealen i början av april redan klar, efter månader av förhandlingar. Men den 15: onde april i år annonserade Klopp att han skulle lämna sitt Dortmund efter säsongen och då var valet för Tuchel ganska enkelt. Den 19: onde april presenterades 42 åringen som den nye efterträdaren.

bet365
bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply