Emil Forsberg kan lämna RB Leipzig i vinter

Storklubbarna rycker i Emil Forsberg

Emil Forsberg gör succé i Bundesliga. Nu öppnar hans agent för en flytt bort från RB Leipzig redan i januari.

RB Leipzig har överraskat rejält som nykomlingar i Bundesliga. Efter halva säsongen spelad placerar man sig på en andraplats i ligan bakom regerande mästarna Bayern München. En av anledningarna till klubbens framgångar heter Emil Forsberg, som gjort flest assists av alla spelare i den tyska högstadivisionen. Dessutom har han mäktat med fem mål så här långt, vilket är mer än vad storstjärnor som Thomas Müller och Marco Reus har gjort.

Tack vare imponerande insatser av den svenske landslagsmannen har intresset för hans tjänster ökat från utomstående klubbar. Enligt uppgifter vill Liverpool värva den offensive spelaren men även Serie A-duon bestående av Roma och Juventus har jagat honom. Leipzig själva har betonat att man inte vill sälja 25-åringen men enligt agenten Hasan Cetinkaya kan en flytt bli aktuell i vinter trots allt.

– Jag kan inte bekräfta några namn. Men efter den fantastiska första halvan av säsongen har storklubbar hört av sig, säger han till Bild och fortsätter:

– RB är på en bra väg att bli en storklubb, som snart spelar i Champions League. Trots det kan jag inte lova att Emil kommer stanna i Leipzig i vinter.

Emil Forsbergs kontrakt med RB Leipzig löper ut 2021.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply