Officiellt: Bastian Schweinsteiger slutar i tyska landslaget

Officiellt: Bastian Schweinsteiger slutar i tyska landslaget

Landslagskarriären är över

Bastian Schweinsteigers landslagskarriär är över. Det tyska fotbollsförbundet bekräftar på sin hemsida att spelaren slutar i landslaget.

12 års landslagsfotboll fick räcka för Bastian Schweinsteiger. Mittfältaren väljer nu att sluta spela i det tyska landslaget, skriver spelaren själv i ett brev som har publicerats på det tyska fotbollsförbundets hemsida.

– Jag har bett förbundskaptenen att inte ha mig i åtanke när han tar ut framtida tyska landslag, eftersom jag har valt att sluta i landslaget. Jag vill tacka fansen, min lagkamrater, det tyska fotbollsförbundet, tränarna och alla som jobbar med Tysklands landslag. Det var en ära att spela för er, tack för allt som vi har gått igenom tillsammans, skriver Schweinsteiger.

Debuterade 2004

Mittfältaren debuterade för Tyskland i juni 2004 i en vänskapsmatch mot Ungern. Sedan dess har han representerat nationen 120 gånger. Spelaren har varit med om att vinna VM 2014 i Frankrike och fick se nationen gå långt i flera andra mästerskap.

Samtidigt som Schweinsteiger slutar så omgärdas fler av hans tidigare lagkamrater i landslaget av flyttrykten. Tidigare idag talades det om att Arsenal förhandlar om Shkodran Mustafi. Det har även hävdats att Mario Gomez kan ansluta till Borussia Dortmund. Dessutom har flera tyskar redan bytt klubb under den här sommaren. Mario Götze och Andre Schürrle har bland annat flyttat till nyss nämnda Dortmund.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365