Officiellt: Svensk klar för Bundesliga

Sedan tidigare spelar bland andra Oscar Wendt och Branimir Hrgota i Bundesliga, och nu får de sällskap av ytterligare en svensk. Det är Pierre Bengtsson som valt att inte förlänga sitt kontrakt med FC Köpenhamn som går ut den sista december. Utan istället väljer svensken att flytta ner till Tyskland och Mainz 05, en övergång som klubben har bekräftat genom sin officiella hemsida.

Den tyska klubbens manager Christian Heidel är enligt klubbens officiella hemsida mycket nöjd med värvningen av svensken. ”Vi har varit i kontakt med Pierre Bengtsson sedan förra sommaren, och vi är mycket glada att vi nu lyckats värva honom nu när hans kontrakt med Köpenhamn löper ut. För oss är denna värvning en del i planeringsarbetet i väntan på sommarens transferfönster. Vi är övertygade om att hans egenskaper passar in bra i vår trupp.”

”Jag är glad att min sportsliga framtid nu är säkrad och nu vill jag bara koncentrera mig på den sista månaden i FC Köpenhamn. Efter det, ser jag fram emot en ny utmaning i en spännande klubb, vars spelfilosofi passar mig bra. Det ska bli kul att spela i en av de bästa ligorna i världen där jag kan utvecklas till en ännu bättre spelare,” säger Bengtsson själv till klubbbens hemsida. 

Den landslagsmeriterade vänsterbacken skriver på för 3,5 år och tjänar enligt FotbollDirekt sammanlagt 12 miljoner kronor på affären. Avtalet börjar gälla den första januari.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365