bet365

Officiellt: Hamburg värvar mittback

Hamburg SV har gått ut på sin officiella hemsida att man gjort klart med mittbacken Emir Spahic som kommer på fri transfer.

Emir Spahic kom till Bayer Leverkusen 2013 men den 12:e april i år valde den tyska klubben att släppa bosniern. 34-åringen har alltså varit klubblös sedan april men nu har han alltså hittat en klubb. Det är Bundesliga-konkurrenten Hamburg SV som bekräftat på sin officiella hemsida att man gjort klart med mittbacken.

Skrivit på för ett år

Spahic har fått ett ettårskontrakt med den tyska klubben som förra säsongen var otroligt nära att åka ner från Bundesliga. Hamburg gick till kval, där man lyckades vinna efter förlängning. Nu gör klubben allt för att förbättra truppen till nästa säsong, som börjar på tuffaste möjliga vis. Hamburgs första match är borta mot Bayern München, men värvningen av Emir Spahic kan absolut ha varit en förstärkning. Sportdirektören Peter Knäbel var nöjd efter att allt var klart.

– Vi är glada att vi lyckades värva en erfaren defensiv kraft till vårt lag. Emir har bra kvaliteter och kan tack vare sin erfarenhet vara en ledare på planen, bara genom närvaron. Dessutom kan han hjälpa våra yngre spelare, puscha dem och peppa dem att göra bättre saker och utvecklas, säger Knäbel till den officiella hemsida.

Värvar även turkisk talang

Hamburg värvar dessutom en talang från det turkiska laget Besiktas. Den 19-årige anfallaren Batuhan Altintas ansluter även till klubben. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med den tyska klubben, som håller honom där till och med sommaren 2017.

Vad dessa värvningar kan tillföra Hamburg återstår att se, men förhoppningarna är väl att undvika nedflyttningsstriden i år.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply