bet365

Mbemba ska genomgå läkarundersökning i Madrid

Anderlechts stora mittbackstalang är nära en flytt till La Liga

Chancel Mbemba är en av Belgiens Pro Leagues största talanger och har uppvaktats av stora klubbar under en längre tid. Nu uppges han vara på väg att genomgå läkarundersökning för Atlético Madrid.

Chancel Mbemba har en kontroversiell historia bakom sig. Enligt sitt nuvarande pass är han född 1994 och det var den åldern Anderlecht trodde kongolesen var när han värvades från Kongo-klubben Étanchéité år 2012. Det visade sig dock att en av hans tidigare klubbar i Kongo, ES La Grace, värvade en 18-årig Chancel Mbemba redan 2006, och då var Mbemba alltså född 1988. Utöver dessa två födelsedatum har han även haft två pass där han är född 1991 och 1992.

Han har använt dessa pass vid olika tillfällen. Det med 1988 som födelsedatum när han skrev på för ES La Grace, den med 1991 när han registrerade sig för spel för sitt Kongo i kvalet till Afrikanska mästerskapen 2012, det med födelsedatumen 1992 när han skev på för Mputu 2007 och det nuvarande där han är född 1994 när han skrev på för Anderlecht 2012. När är Mbemba egentligen född?

Mycket nära en flytt till Atlético Madrid

Mbemba ses oavsett som en mycket stor mittbackstalang med en makalös snabbhet och med en styrka som få överträffar. Sin råa afrikanska kraftfullhet har lockat intresse från Arsenal och Tottenham, men en övergång har aldrig varit nära. Nu menar dh.be, en belgisk fotbollssida, att Mbemba har sagt farväl till Anderlecht och är redo för en flytt till Spanien.

– Jag funderar inte över en transfer. Det sköter min agent. Det är mycket prat om Madrid i media, men vem säger att det är Atlético? Det kan vara Real… svarade Mbemba lugnt och sansat till dh.be.

AS rapporterar att Mbemba inte finns med i Anderlechts trupp under söndagens träningsmatch mot Seraing United och att han istället är på väg till Madrid för en läkarundersökning.

En övergång är mycket logisk eftersom Joao Miranda har lämnat Atlético och Toby Alderweireld är på väg till Tottenham. Därför ses Mbemba som mittback nummer tre bakom Diego Godin och José Gimenez.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply