Sampdoria-presidenten: ”Han måste dö”

bet365

Massimo Ferrero väljer att skicka ut en rejäl hälsning till Catanias president

Catanias president Antonio Pulvirenti blev gripen för matchfixing härom dagen och han erkände anklagelserna under gripandet. Sampdorias president, den så ofta sköne Massimo Ferrero, är inte glad över skandalen.

Matchfixing är en populär grej bland presidenter att göra i Italien. Flera klubbar har varit inblandade i liknande skandaler under modern tid, inte minst den 2006 då Juventus blev fråntagna Serie A-titeln och tvångsdegraderades till Serie B. Liknande skandaler dyker upp titt som tätt och den senaste stora matchfixing-soppan i Italien skedde 2012 då flera klubbar från Serie B och Serie C var inblandade i manipulerande av resultat.

Tidigare i veckan kom en ny skandal fram. Catanias president Antonio Pulvirenti greps med misstankar om resultatmanipulation och den samme erkände senare också att anklagelserna var korrekta och att han hade betalat drygt 900,000 kronor för varje manipulerad match. Nu går Sampdorias sköne president Massimo Ferreri till attack på Pulvirenti – en rejäl attack.

”Han måste dö. Det är klart”

– Jag känner till Pulvirenti och jag tycker att han borde bli avständ från fotbollen. Vissa personer gör mig illamående och borde inte få finnas inom fotbollen, sa han i radiokanalen La Zanzara och fortsatte med ett rejält angrepp mot Pulvirenti:

– Det räcker inte med att låsa in honom, han måste dö. Det är klart, han borde in existera något mer.

Catania var nära på att åka ur Serie B förra säsongen men klarade sig med blott två poäng. En nedflyttning är dock mycket trolig nu eftersom Pulvirenti ska ha spelat på minst fem matcher åt Catanias fördel och om han döms lär Catania tvångsnedflyttas, antingen till Serie C alternativt får man göra klassiska Parma sällskap i Serie D.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply