Officiellt: Stoke City värvar från Hannover 96

Stoke City bekräftar att värvningen är i hamn

Under tisdagsförmiddagen syntes Joselu till på Stoke Citys träningsanläggning och nu står det klart att det blir en flytt till de brittisk öarna för anfallaren.

Den tyskfödde spanjoren Joselu kommer att representera Stoke City framöver, det bekräftar klubben på sin hemsida. Joselu blir därmed klubbens tredje nyförvärv under sommarens transferfönster sedan mittbacken Philipp Wollscheid och målvakten Jakob Haugaard redan är klara.

Tidigare i sin karriär har Joselu tillhört klubbar som Real Madrids B-lag Castilla, 1899 Hoffenheim och nu senast Hannover 89 men nu står det alltså klart att anfallaren kommer att dra på sig den rödvitrandiga Stoke-tröjan med nummer elva på ryggen. Klubbens tränare Mark Hughes är glad över att han fått klart övergången med Joselu, som under den gångna Bundesligasäsongen gjorde åtta mål och fyra assist på 30 framträdanden.

Joselu är en utmärkt spelare som vi har hållit ett öga på en längre tid. Han har färdigheter och egenskaper som skiljer sig från vad vi redan har inom truppen. Joselu är glad över att få testa på Premier League och vi är glada över att ha honom med oss, säger Hughes till Stoke Citys hemsida.

”En dröm som går i uppfyllelse”

Spelaren själv ger sina ord om övergången till Stoke City.

– Jag är väldigt glad att vara klar för Stoke City, det är en dröm som går i uppfyllelse att komma till en klubb som denna och att få spela i Premier League. Det fanns andra lag ute i Europa som ville knyta an mig men jag ville verkligen komma hit, säger Joselu till klubbens hemsida.

Joselu blir därmed Stoke Citys tredje spanjor i truppen efter att Marc Muniesa och Bojan Krkic sedan tidigare tillhör den.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365