Uppgifter: Sunderland lånar Jenkinson från Arsenal

Sunderland uppges ta in spelaren på säsongslångt låneavtal

Carl Jenkinson kommer inte att spela för Arsenal nästa säsong. Uppgifter säger nämligen att högerbackens nuvarande klubb ska vara överens om att släppa honom till Sunderland den kommande säsongen.

Den 23-årige högerbacken Carl Jenkinson har spelat för Premier League-klubben Arsenal sedan 2011 och står i dagsläget under kontrakt med The Gunners till den 30:e juni, 2018. Trots detta ser det ut som att spelaren inte kommer att sparka boll på Emirates Stadium den kommande säsongen.

Överens om lån

Uppgifter från Daily Mirror berättar nämligen på tisdagen att den engelske spelaren ska vara på väg till ligakonkurrenten Sunderland. Rapporterna berättar nämligen att Arsenal ska vara överens med Premier League-klubben om ett låneavtal som betyder att Carl Jenkinson spelar på Stadium of Light den kommande säsongen.

Fler klubbar med i striden

Sunderlands nuvarande manager Dick Advocaat uppges vara ett fan av den engelske U21-landslagsmannen, som även länkats ihop med både West Ham och Southampton. Noterbart är att försvararen dels spelade för den förstnämnda klubben, med 32 spelade matcher i Premier League och goda insatser där som resultat. Den andra klubben, The Saints, kan däremot erbjuda något som varken The Black Cats eller The Hammers kan erbjuda – spel i Europa.

Arsenal sägs efterfråga en summa på 1,5 miljoner pund för att släppa spelaren på lån och The Gunners uppges också vilja förlänga kontraktet med spelaren, för att inte riskera att tappa engelsmannen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply