Uppgifter: Chelsea vill ta tillbaka Andreas Christensen

Chelsea vill ta tillbaka Andreas Christensen

Gjort stora framsteg i Bundesliga

Chelsea vill avsluta Andreas Christensens utlåning till Mönchengladbach och ta hem dansken tidigare än planerat då han kan komma att bli en perfekt ersättare för John Terry i försvaret.

Chelsea är intresserade av att skeppa hem sin unge försvarstalang Andreas Christensen tidigare än planerat samt göra honom till en del av startuppställningen inför nästa säsong enligt The Mirror. Christensen spelar för närvarande i Bundesliga med Borussia Mönchengladbach där han hittills har gjort en strålande säsong och jobbat sig till en startplats i elvan. Han kom till den tyska klubben på en 2-års deal förra sommaren efter att han skrivit på ett nytt kontrakt hos Chelsea till 2020. Men nu vill Blues ha tillbaka 19-åringen efter bara ett år och planerar att föra ett samtal med Bundesliga laget om att avsluta kontraktet i förtid.

Christensen har varit lysande under den gångna säsongen i Tyskland och har trots sin ringa ålder kommit fram som en av ligans mer framstående mittbackar. Han har gjort 31 matcher för Mönchengladbach, som för tillfället ligger på en fjärdeplats i ligan. Detta inkluderar 5 matcher i Champions League. Statistik som tydligen imponerar på Chelseas tränarstab och har övertygat dem om att han är redo att vara del av a-laget nästa säsong. Chelseas planer kommer att bli en besvikelse för Mönchengladbach som, som vi tidigare rapporterat om, hoppats på att kunna skriva ett kontrakt med dansken för en permanent övergång i slutet av säsongen.

Dansken kom till Chelsea från Bröndby IF 2012 på en fri transfer. I oktober 2014 fick han ta steget upp till a-laget, men fick väldigt lite speltid under året som gick – trots det mycket beröm! – och sommaren 2015 blev låneavtalet med Mönchengladbach klart. Han gjorde 1 mål i Gladbachs 5-1 vinst hemma mot Werder Bremen i februari.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply