David Moyes aktuell som tränare för Celtic?

David Moyes aktuell som tränare för Celtic?

Ryktesgångarna tätnar

David Moyes utesluter inte en comeback till sin gamla klubb Celtic efter att ha varit arbetslös sedan november men låter inte överdrivet entusiastisk.

Den nuvarande Celtic tränaren Ronny Delia ligger under press i Skottland, efter en misslyckad Europakampanj och med Aberdeen som är hack i häl på Celtic i kampen om ligatiteln. Detta har startat upp rykten om att David Moyes, som började sin professionella karriär i just Celtic, skulle kunna komma att ta över på Parkhead enligt The Guardian. 52-åringen har varit utan jobb sedan den spanska klubben Real Sociedad sparkade honom i november.

– Alla vet att min tid hos Celtic var fantastisk. Jag var en ung spelare och spelade med stora spelare i Celtic. Celtic har alltid varit en stor kärlek för mig, säger Moyes till PLZ Soccer.

– Vem vet, vem vet. Jag skulle aldrig säga aldrig men uppenbarligen har jag ambitioner att vinna saker. Jag skulle vilja vara i en klubb som skulle kunna ge mig varje chans att vinna och vara involverad i Champions League och vara på den högsta nivån. Jag säger det här med yttersta respekt men jag tror inte att Celtics trupp är bra nog för att nå nivåerna som de vill. Det är uppenbart om du frågar mig, fortsätter Moyes.

En annan gammal ex-spelare från Celtic är också ryktad om att kunna ta posten, Malky Mackay och han skulle mycket väl kunna tänka sig att få leda klubben.

– Jag är en före detta Celtic spelare. Jag är en eastender, jag bodde i Baillieston, det är 10 minuter från klubben. Jag känner till klubbens virke och historia, säger Mackay.

– Självklart är det (drömjobbet), det är en fabulös klubb. Men jag gillar inte att prata om speciella klubbar när tränaren fortfarande är kvar, för det har hänt mig. Det är inte trevligt när du hör gamar som söker ditt jobb, det saknar klass, avslutar han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365