Så ska Aubameyang bli klar för Manchester City

Så ska Aubameyang bli klar för Manchester City

Manchester City jobbar för värvning av Aubameyang

Enligt brittisk press vill Manchester City värva Pierre-Emerick Aubameyang från tyska Dortmund och Premier League-klubben har en plan för att locka till sig spelaren.

Det är ingen hemlighet att de störstas klubbarna i världen står i kö för att värva Pierre-Emerick Aubameyang från Borussia Dortmund. Spelaren har denna säsong stått för 35 mål på 41 matcher i samtliga klubblagsturneringar och summan för anfallaren från Gabon sägs ligga på närmare 100 miljoner euro.

Det har länge pratats om att spelaren ska vara på väg och vill skriva på för Real Madrid men en affär har ännu inte blivit av och nu sägs Manchester City göra ett försök att värva Aubameyang framför ögonen på den spanska huvudstadsklubben, och en plan ska redan vara klar.

SE ÄVEN: Manchester City löner & lönelista 2017

SE ÄVEN: LISTA: Fem klubbar som kan värva Aubameyang

Enligt The Sun vill Premier League-jätten köpa loss 27-åringen för en summa på 80 miljoner euro samtidigt som man även inkluderar anfallstalangen Kelechi Iheanacho i en deal under sommarens transferfönster.

Spelarens nuvarande kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2020 och värderas till 60 miljoner euro. Dortmund kommer dock begära omkring 100 miljoner euro för att släppa sin storstjärna.

Tidigare flirtat med Real Madrid

I juli 2016 ryktades spelare vara på väg till Real Madrid, en flytt blev aldrig av men spelaren talade öppet om en flytt till den spanska huvudstadsklubbn.

– Den enda klubben att lämna Borussia Dortmund för är Real Madrid. Men inte nu. Någon gång vill jag spela för Real Madrid, vilket är en av mina stora mål i min karriär. Men för tillfället är allting fantastiskt, sade Aubameyang enligt Eurosport.

Så sent som i vintras gav anfallaren ännu en hint om en flytt, ett uttalande som Borussia Dortmund långt ifrån gillade.

– Just nu tänker jag bara på fotbollen och göra en bra avslutning på säsongen. Jag vet dock inte var jag spelar nästa säsong, sa Gabons landslagsanfallare då.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply