Pierre-Emerick Aubameyang allt närmare flytt?

Anfallsstjärnan missade träning med Borussia Dortmund

Pierre-Emerick Aubameyang är glödhet på transfermarknanden. Rykten placerar honom i flera europeiska storklubbar, nu bidrar anfallaren själv till spekulationerna.

Pierre-Emerick Aubameyang har haft en lysande säsong i Borussia Dortmund. På 17 matcher har han stått för 18 mål och leder därmed Bundesligas skytteliga framför spelare som Robert Lewandowski och Thomas Müller. I våras signerade gabonesen ett nytt kontrakt med Dortmund som sträcker sig fram till 2020, men trots det har flyttryktena haglat tätt. Nu bidrar anfallaren själv till framtidsspekulationerna.

”Hoppas han stannar”

Under tisdagens uppstartsträning syntes ingen Aubameyang till, uppger flera tyska medier. Anledningen till kan vara många, men mycket tyder på att skyttekungen bestämt sig för att lämna den tyska storklubben i förtid. En talesman som var på plats hävdade dock att hans frånvaro berodde på ”personliga skäl”.

– Vi hoppas att han(Aubameyang) stannar här, säger lagkamraten Matthias Ginter enligt Sky Sports.

Kan hamna i England

Igår kunde vi på Silly Season Sverige rapportera att Arsenal förbereder ett bud värt 520 miljoner kronor för att locka till sig spelarens tjänster. Dortmund har dock varit tydliga med att man inte vill sälja honom vid tidigare tillfällen, så frågan är om de känner sig mer redo nu? Även Liverpool, som numera tränas av Jürgen Klopp, har nämnts som en kandidat till spelarens signatur. Klopp och ”Auba” hade en bra relation till varandra under deras gemensamma tid i BVB, vilket ska vara en anledning till att han kan överväga en flytt till Anfield.

Även Manchester United, Barcelona och Paris Saint-Germain har visat tydligt intresse för Aubameyang.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply