Neven Subotic vill lämna Borussia Dortmund

Försvararen missnöjd i Dortmund – tvingas stanna kvar

Borussia Dortmunds sportchef medger att Neven Subotic är missnöjd med sin situation i klubben. Men betonar att en försäljning inte är aktuell.

Borussia Dortmund har gått som tåget i Bundesliga under Thomas Tuchels ledning och har ett stadigt grepp om andraplatsen. Trots det har försvaret blivit hårt kritiserat under hösten och i det senaste ligamötet med VfB Stuttgart(4-1) fanns lagkaptenen Mats Hummels på bänken. En annan som fått anpassa sig till bänken desto mer är Neven Subotic, som tillsammans med Hummels bildade ligans bästa mittbackspar under Jürgen Klopps tid.

”Han är inte lycklig”

Subotic, som under de tidigare säsongerna varit en tongivande spelare på Westfalenstadion, har endast startat två av 25 tävlingsmatcher. Nu medger sportchefen Michael Zorc att 26-åringen uttryckt sitt missnöje till klubbledningen, men att han inte är till salu ännu.

– Vi har knappt spelat färdigt första halvan av säsongen och vi överväger inte ens att släppa honom, men självklart kommer vi att diskutera läget. Neven hanterar situationen professionellt, men av naturliga skäl är han inte lycklig, säger Zorc till Bild.

Kan hamna i England

Den serbiske landslagsmannen har kontrakt med Dortmund fram till år 2018, men har kopplats ihop med en rad klubbar tidigare. Framförallt ser det ut att bli Premier League för mittbacken vid en flytt, där Arsenal och Manchester United visat intresse för honom. Även Liverpool, som numera tränas av Klopp, har nämnts som en het kandidat till spelarens underskrift.

Ikväll ställs Borussia Dortmund mot ligatrean Wolfsburg där man saknar mittbackarna Sokratis och Hummels. Även defensiva mittfältaren Julian Weigl hamnar utanför truppen, då alla tre har dragits med magproblem under veckan. Subotic ser därför ut att få chansen i kvällens match.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply