Pep Guardiola: ”Hade inte passat i Real Madrid”

Spanjoren dementerar Real Madrid-ryktena

Rafael Benitez dagar i Real Madrid ser ut att vara räknade. Pep Guardiola har pekats ut som ersättare, men Bayern München-tränaren har inga planer på att ta över den spanska huvudstadsklubben.

Real Madrids nuvarande tränare Rafael Benitez är under hård press efter en rad misslyckade insatser under hösten. Droppen ska ha kommit vid förnedringen i El Clasico när hans Madrid föll mot Barcelona med hela 4-0. Sedan dess ska klubben ha letat efter en ersättare till Benitez, där Pep Guardiola nämnts som en het kandidat till tränarposten.

Förväntas lämna Bayern

Guardiolas kontrakt med Bayern München löper ut i sommar. Och trots att 44-åringen ska sitta i samtal med Bayerns ledning i december så tyder det mesta på att det inte blir någon fortsättning hos Bundesliga-klubben. Det var även den gamle storspelaren Stefan Effenberg snabb med att kommentera tidigare i höstas.

– Jag är ganska säker på att Guardiola inte kommer träna Bayern 2016, sa Effenberg enligt Bild.

Klubbar som Manchester City, Manchester United och Real Madrid har alla kopplats ihop med spanjoren, men det sistnämnda är uteslutet enligt han själv.

”Skulle inte fungera”

Inför helgens ligamöte med Borussia Mönchengladbach dementerade ”Pep” samtliga rykten som placerar honom i Real Madrid.

– Jag skulle inte passa in där. Det skulle inte fungera, sa den tidigare Barca-tränaren enligt Marca och fortsatte:

– I nuläget har jag ingenting att rapportera om gällande framtiden.

Under Pep Guardiolas tid i Barcelona flödade framgångarna. Under sina fyra år som huvudtränare vann han tre La Liga-titlar, blev mästare i Copa del Rey två gånger, tog två Champions League-guld och vann Klubblags-VM även det två gånger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply